dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Incendiu la Școala nr.30 „Gheorghe Țițeica”. Peste 700 de elevi și profesori s-au autoevacuat - un copil și doi adulți au suferit atac de panică

10 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Un incendiu a izbucnit în această dimineață la Școala nr.30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța. Peste 700 de elevi şi profesori s-au autoevacuat din clădire.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a intervenit cu două autospeciale de stingere, o autoscară, o descarcerare, două echipaje SMURD B şi o autospecială pentru victime multiple.

Incendiul s-a manifestat la un panou electric. 734 de elevi și 24 de profesori s-au autoevacuat.

Potrivit pompierilor, în jurul orei 08.30 incendiul a fost lichidat. Au ars materiale depozitate lângă panoul electric. Au fost evacuați 734 de elevi și 24 adulți. Un elev în vârstă de 9 ani a fost evaluat medical la fața locului (atac de panică) și refuză transportul la spital, fiind preluat de mama acestuia.

De asemenea, doi adulți au fost asistați de echipajele SMURD și SAJ, cu atac de panică și refuză transportul la UPU Constanța. S-a procedat la ventilarea întregii clădiri.

Ce spun pompierii

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța au fost solicitați în această dimineață să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o școală din județ.

La fața locului au fost alocate două autospeciale de stingere, o descarcerare, o autoscară, două ambulanțe SMURD și autospeciala de transport victime multiple.

Sosiți la fața locului, pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta la panoul electric, procedând ulterior pentru lichidarea incendiului, iar mai apoi a fost ventilată întreaga școală.

S-au autoevacuat 834 de copii și 24 de profesori. Patru persoane au fost asistate medical de noștri de pe ambulanțele SMURD, cu atac de panică. Din fericire, niciuna nu a fost transportată la spital pentru investigații medicale amănunțite.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric la panou.


Sursă foto: Facebook Constanța 100% - CT100.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233