dobroge.tv

Live

„Inimile ne sunt împietrite de durere”. Mare de lacrimi după moartea subită a Gretei, la doar 37 de ani. Un băiețel a rămas fără mamă: „De ce acum? De ce tu? De ce așa?”

„Inimile ne sunt împietrite de durere”. Mare de lacrimi după moartea subită a Gretei, la doar 37 de ani. Un băiețel a rămas fără mamă: „De ce acum? De ce tu? De ce așa?”
11 ianuarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Durere fără margini pentru o familie din Oradea. Greta Hartstein, o profesoară de italiană a Liceului Don Orione din Oradea, a murit în urma unei infecții viro-bacteriene, care i-a afectat inima. Femeia a lăsat în urmă un băiețel de doar șapte anișori.

Profesoara s-a îmbolnăvit în timpul vacanței de iarnă, iar la începutul anului a ajuns în spital, la secția de Infecțioase. Colegii spun că ajunsese să aibă saturația scăzută de oxigen, motiv pentru care avea mască de oxigen și nu se mai putea ridica din pat. „Medicul i-a spus că gripa i-a afectat sistemul muscular. Sâmbătă, în jurul orei 15, am vorbit cu ea prin mesaje, și era foarte îngrijorată. M-a rugat să-i rog pe preoții noștri să se roage pentru ea. Mesajele ei au fost, parcă, de rămas bun”, a declarat profesorul Alexandru Stoica, directorul Liceului Don Orione pentru ebihoreanul.ro.

Duminică, când profesoara nu i-a mai răspuns la mesaje, a știut că ceva grav s-a întâmplat, ca apoi să afle că, în jurul prânzului, femeia a decedat.

Managerul Liceului Don Orione, a declarat pentru sursa citată că întreaga comunitate a școlii este în stare de șoc. „O tragedie, altceva nici nu pot să spun. O colegă în vârstă de 37 de ani, mamă a unui copil de 7 ani, iubită de toți elevii ei”.

Mare de lacrimi după moartea profesoarei

Ca un omagiu, colegii i-au pus fotografia pe o masă din școală, au aprins o lumânare, iar elevii au scris mesaje emoționante despre profesoara pe care au îndrăgit-o.

„Drum bun, colega noastră ... cuvintele sunt de prisos în aceste momente de profundă tristețe ...

Profesor GRETA HARTSTEIN, prea devreme ai plecat dintre noi - de Crăciun am colindat împreună, aici pe pământ ... acum tu cânți în ceață îngerilor lui Dumnezeu, sus în ceruri!

Copiii tăi, elevii ți-au adus doldora de scrisori ... și-au pus farame din sufletelele lor curate acolo, ți-au urat "drum bun" și "cuvântări alese" alături de bunul Dumnezeu și prietenii îngerași!

Inimile ne sunt împietrite de durere, mintea încă nu poate procesa dispariția ta, iar întrebarea mereu va rămâne: De ce acum? De ce tu? De ce așa?

Bunul Dumnezeu să te așeze în lumina, cu pace și liniște, iar nouă să ne dea răbdare, acceptare și trezire ... din nou ne dăm seama cât de importanți ne sunt oamenii de alături, cât de multă prețuire ar trebui să le oferim cât sunt încă pe pământ, ce scurtă e călătoria noastră în această lume, cât de neașteptată poată fi plecarea ... oare suntem pregătiți?!

O întrebare profundă, delicată ... cu multă aplecare spre introspecție, așezare spirituală și accent pe iubire, iertare, acceptare ... să fim buni și să ne cinstim unii pe alții, asta ne rămâne de făcut, clipă următoare poate fi a oricăruia dintre noi.

Cu prețuire, recunoștință și profundă durere, noi ... colegii tăi, pe pământ și-n veșnicie ... alături de conducerea Liceul Don Orione, Oradea. La bună revedere ... dragă noastră, Greta!”, au transmis reprezentanții Liceului Don Orione.

„Dumnezeu să vă odihnească sufletul bun în pace și lumină, doamna profesoară!”

„Este de neînțeles! Mereu zâmbitoare... Și cât de brusc a plecat dintre noi! Odihnească-se în pace! Condoleanțe familiei!”

„Odihna veșnica, Greti! Ai rămas in inima mea, un om minunat încercat de problemele vietii, plecată mult, mult prea devreme. Nu voi uita aniversarea ta de când eram colege la liceu si prietenia noastră!”

„Cu adâncă durere în suflet, Comunitatea Evreilor Oradea este alături de familia Hartstein Emeric, membru de bază a comunității! În urma pierderii premature și fulgerătoare, ne rugăm pentru odihna sufletească a fiicei Greta. Dumnezeu să întărească inimile celor îndurerați și să-i ajute să treacă peste această sfâșietoare încercare. Drum lin spre cer Greta! Ne vom ruga ca sufletul ei să fie primit în Împărăția lui Dumnezeu!”, au transmis reprezentanții Comunității Evreilor din Oradea.


Sursă foto: Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233