dobroge.tv

Live

Accident grav la Pasajul Unirii. Un autocar cu turiști străini a intrat în limitatorul de înălțime: o persoană a murit, iar alta este intubată. FOTO/VIDEO

Accident grav la Pasajul Unirii. Un autocar cu turiști străini a intrat în limitatorul de înălțime: o persoană a murit, iar alta este intubată. FOTO/VIDEO
23 decembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Un autocar care transporta cetăţeni greci a fost implicat vineri, 23 decembrie, într-un accident grav, în Pasajul Unirii din Capitală. O persoană a murit, iar alte 22 au ajuns la patru spitale din București, potrivit şefului DSU, Raed Arafat. Un alt pacient este intubat şi a fost transferat la Spitalul Floreasca, în stare critică. În autocar se aflau 47 de pasageri, toţi turişti greci.

Mai multe ambulanțe au fost trimise la fața locului. Întreaga intervenție este coordonată de șeful DSU, Raed Arafat.

Cele patru persoane rănite, două femei și doi bărbați, au fost scoase. Două dintre ele sunt în stare foarte gravă, iar una din ele stop cardio-respirator”, a transmis Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București, potrivit digi24.ro

Astăzi, 23 decembrie a.c., în jurul orei 13.30, Brigada Rutieră a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de circulație la intrare în Pasajul Unirii, sensul de deplasare dinspre Bd. Tineretului către Piața Universității. Din primele date, conducătorul unui autocar a acroșat poarta de gabarit a Pasajului Unirii. În urma evenimentului au fost rănite mai multe persoane. La acest moment, traficul rutier este restricționat în zona producerii accidentului de circulație”, transmite Brigada Rutieră.

Doi din cei patru pasageri au fost duși la spital sunt în stare de inconștiență. Ceilalți pasageri din autocar - unii cu răni ușoare, alții cu atacuri de panică - au fost preluați de către echipajele de salvare.

Se pare că șoferul mergea pe prima bandă și în momentul în care a vrut să treacă prin pasaj a lovit limitatorul de înălțime. Din primele informații rezultă că șoferul conducea cu aproximativ 40-50 km/ oră.

Din păcate a fost un accident destul de grav. Au fost mobilizate forțe de la serviciul de ambulanță, de la SMURD, poliție, jandarmerie. La acest moment numărul total e de 22 de persoane transportate la patru spitale. Din păcate, pacientul care a fost în stop cardiac s-a încercat resuscuitarea lui dar a fost declarat decedat. Mai avem un pacient întubat, tot la Floreasca, care e într-o stare critică”, spune șeful DSU, Raerd Arafat.

Mai sunt persoane care nu au necesitat îngrijiri medicale şi care au fost duse la hotelul la care erau cazate, a mai precizat Arafat. El a menţionat că vor fi trimişi translatori la spitalele la care sunt internate victimele accidentului. 

Raed Arafat a mai spus că nu a fost planul roşu activat dar „totuşi au fost trimise destule ambulanţe”. Poate de asta nu a fost activat, că sunt destule ambulanţe, nu trebuia să fie suplimentar din altă parte”, a explicat el. 

Şeful DSU a afirmat despre a doua persoană, care este intubată, că este în stare critică. „Din ce ştiu, nu există alte persoane critice, dar lucrurile se pot schimba şi un pacient poate să să se schimbe starea lui şi să se agraveze. Aşteptăm să vedem ce spun spitalele ulterior despre fiecare din cazuri”, a mai afirmar Arafat. 

Arafat a ţinut să precizeze că s-a ajuns foarte repede la locul accidentului, de către toate forţele. Arafat a mai spus că primul apel privind accidentul a fost dat la ora 13.23. Raed Arafat a mai spus că din discuţiile cu cei din autocar, grija acestora era pentru bagaje, însă nu le pot recupera la acest moment.


Sursă foto: Facebook Asociatia Profesionala a Transportatorilor / news.ro

Sursă video: news.ro

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233