dobroge.tv

Live

Un avion uşor a căzut în lacul Colibiţa. Cei doi bărbaţi au fost scoşi din apă de oamenii din zonă şi de un pompier - imagini cu momentul prăbuşirii

Un avion uşor a căzut în lacul Colibiţa. Cei doi bărbaţi au fost scoşi din apă de oamenii din zonă şi de un pompier - imagini cu momentul prăbuşirii
28 august 2022
Redactia DTV
Publicitate

Încă un incident aviatic în România, în mai puţin de 24 de ore. Un avion uşor a căzut, în această dimineaţă, în lacul Colibiţa. Primele date arată că două persoane sunt rănite, una fiind inconştientă.

Şeful DSU Raed Arafat a declarat, la Digi24, că pilotului îi sunt aplicate manevre de resuscitare, iar cea de-a doua victimă este conştientă.

„În prezent, salvatorii ajunşi la faţa locului efectuează manevre de resuscitare în cazul pilotului. Cea de-a doua victimă este conştientă, cu probleme minore. Au fost trimise echipaje de la Bistriţa-Năsăud, o ambulanţă mobilă de la SMURD, dar şi elicopterul SMURD. Aşteptăm să vedem dacă prin manevrele de resuscitare vor reuşi să stabilizeze pacientul şi să-l transporte la spital”, a spus Raed Arafat.

Cele două victime au fost scoase din apă de oamenii din zonă şi de un pompier aflat în timpul liber.

„Din informaţiile pe care le am, au fost oameni care i-au scos din apă pe cei doi şi un pompier aflat în timpul liber, care a încercat resuscitarea înaintea sosirii echipajelor medicale”, a mai spus Arafat.

Referitor la informaţia potrivit căreia pilotul a stat şase sau şapte minute sub apă, şeful DSU a explicat că acest lucru înseamnă hipoxie, stop cardiac.

„Se poate încerca resuscitarea, poate rămâne cu sechele cerebrale, cu cât se prelungeşte mai mult resuscitarea. Nu putem vorbi de hipotermie profundă, dar faptul că a rămas o perioadă sub apă şi resuscitarea durează de mai mult timp, chiar dacă se reuşesţe, e posibil să rămână sechele”, a adăugat Arafat.

UPDATE . "Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epava avionul inconştient, in stop cardiorespirator, de către unele persoane aflate pe lac cu ambarcaţiuni. Un pompier paramedic, în timpul liber, aflat pe lac a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic, până la sosirea primelor echipaje de intervenţie. Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, în prima faza, continuate de echipajele ISU Bistriţa-Nasaud, dar a reintrat în stop cardiorespirator, in patru rânduri. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie să îi declare decesul la locul solicitării”, a transmis ISU Bistriţa-Năsăud. 

Sursă foto: bistriteanul.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233