dobroge.tv

Live

Caz uimitor la spitalul din Hârșova. Un bebeluș s-a grăbit să vină pe lume la doar cinci luni - el are 500 de grame și este în stare stabilă

23 august 2022
Redactia DTV
Publicitate

Medicii de la Spitalul Orăşenesc Hârşova se mândresc cu, poate, cel mai mic pacient pe care l-au îngrijit vreodată. Un bebeluş de doar 500 de grame a fost adus pe lume azi dimineaţă, la unitatea medicală din oraş. Deşi vârsta gestaţională era de maxim 25 săptămâni, micuţul s-a grăbit să vină pe lume iar acum primeşte îngrjiri de specialitate în compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa.

Naşterea a fost asistată de doi medicii specialiști de la Spitalul din Hârşova, unul de medicină internă şi un specialist în obstetrică ginecologie.

Imediat după ce a fost adus pe lume, nou născutul a fost pus în incubator şi transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, cu o ambulanță de terapie intensivă nou născuți. Micuţul beneficiază acum de îngrijiri de specialitate în cadrul Compartimentului de Terapie Intensivă Nou-Născuţi din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, singura secţie care îngrijeşte, în regim de terapie intensivă, copiii născuţi prematur sau cu afecţiuni medicale din zona de Sud-Est a României.

UPDATE. „Era un copil de 500 de grame. Eu nu am mai văzut așa ceva. Eu sunt internist, nu sunt obstetrician. Omulețul acela mișca, respira, spontan, adică singur fără să aibă nevoie de ajutor. Mă rog, am chemat un echipaj specializat. Au venit cu un incubator, cu tot ce trebuie. Mama era și ea mai mult speriată. Totul pare a fi în regulă. Am trimis-o totuși la Spitalul Județean fiind vorba de un caz așa de special. Din ce mi-a spus doamna doctor de la Spitalul Județean pare că are șanse. Ei știu ce au de făcut”, a declarat dr. Dragoș Predescu, medic Spitalul Hârșova.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233