dobroge.tv

Live

UPDATE. Tragedie în judeţul Constanţa - două persoane au fost prinse sub un mal de pământ. Un bărbat a murit, tatăl a cinci copii a fost scos în viaţă

UPDATE. Tragedie în judeţul Constanţa - două persoane au fost prinse sub un mal de pământ. Un bărbat a murit, tatăl a cinci copii a fost scos în viaţă
29 iulie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Misiune contracronometru de salvare a două persoane surprinse de un mal de pământ, în localitatea Castelu.

La fața locului, în condiții extreme, pompierii salvatori intervin cu 1 autospeciala de stingere cu apă și spumă, 2 autospeciale de descarcerare, 1 ambulanță SMURD, 1 ambulanță de terapie intensivă mobilă și 1 container multirisc.

Una dintre victime este acoperită în totalitate de pământ, însă ce cea de- a doua este conștientă și cooperantă. Echipajele de la faţa locului țin permanent legatura cu acesta și îi administrează oxigen. Misiunea este în dinamică.

UPDATE. Din păcate, o persoană a fost declarată decedată, în timp ce pompierii lucrează pentru extragerea celeilalte persoane. Aceasta este conștientă, cooperantă, are administrat oxigen .

UPDATE. Bărbatul decedat avea de 32 de ani, în timp ce bărbatul scos în viaţă de pompierii constănţeni are 36 de ani și este tatăl a cinci copii. Bărbatul a fost scos la ora 21:07 şi a fost preluat de echipajul SMURD C si transportat la Spitalul Județean Constanța. La ora 21:30 a fost scos şi bărbatul decedat.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a județului Constanța a fost anunțat prin apelul de urgență 112, în jurul orei 17.30 că două persoane au fost prinse sub un mal de pământ, în localitatea Castelu. La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de descarcerare, iar în sprijin a fost trimis și un container multi-risc. Colegii care au ajuns la fața locului au stabilit ca primă măsură consolidarea maldărului de pământ, atât pentru protecția persoanei care s-a stabilit că este în viață, cât și pentru protecția personalului care asigura intervenţia la fața locului. După aproximativ patru ore, a fost extrasăpersoana aflată în viațăși predată ambulanței tip C pentru a fi transportată la spital. În acest moment, operațiunile au fost mutate la ceea de-a doua persoană care a fost declarată decedată, din prima evaluare a medicului, urmând să se efectueze aceeași manevră de consolidare a malului de pământ și de extragere a persoanei”, a declarat col. Mihai Georgescu, prim adjunct al inspectorului șef al ISU Dobrogea.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233