dobroge.tv

Live

Emoții în Portul Militar Constanța. A sunat ultimul clopoțel pentru absolvenții Colegiului Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”: „Abia ne abțineam să nu plângem”

09 iunie 2022
Publicitate

Au fost din nou momente emoționante în portul militar din Constanța. A sunat ultimul clopoțel pentru cei aproape 100 de absolvenți ai Colegiului Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”. Cu toții sunt mândri că au terminat o școală de prestigiu, care le dă posibilitatea să urmeze o carieră în domeniul militar. Emoționați și cu multe visuri pentru viitor, tinerii alături de familii au participat la festivitatea de final de an. În acești patru ani au legat prietenii pe viață și s-au format ca oameni.

A fost un an greu, cu multe încercări și provocări pentru elevii Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”. Însă cu multă dăruire și ambiție, copiii au încheiat cu brio anul școlar 2021-2022. Această promoție de absolvenți a primit denumirea onorifică „Încoronarea de la Alba Iulia - 100” marcând astfel împlinirea a 110 de ani de când Regele Carol și Regina Maria au devenit suverani ai României.

Considerăm că promoția aceasta, după cei patru ani de pregătire, vor face față în perioada următoare la tot ce înseamnă examene care le vor da dreptul să obțină un loc în Academiile categoriilor de forță”, a declarat cdor. Gabriel Iulian Tănase, comandant Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”.

Elevul care a obținut cea mai mare medie în anii de studiu a fost și el premiat. Plutonier adjutant Răzvan -Gabriel Patriche, care a încheiat colegiul cu media 9,88, a primit, în semn de recunoaștere, Emblema de Merit „Știința Militară” clasa a III-a.

Țineți capul sus, rămâneți oamenii drepți și verticali pe care i-am cunoscut și priviți cu încredere spre orizont deoarece aveți capabilitatea de a înfrunta tăios orice val sau furtună a vieții”, a declarat plt. adj. Răzvan-Gabriel Patriche, absolvent Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”.

În urmă cu patru ani, mai mulți copii intrau timizi în curtea colegiului, cu multe visuri și cu multe planuri. Acum, prima lor „misiune” s-a încheiat.

Cei patru ani au fost grei, dar foarte frumoși. Am avut parte de foarte multe satisfacții și în același timp al legat prietenii de neuitat”, a declarat Mateo Damaschin, absolvent Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”.

În primul rând îmi place uniforma și respectul între colegi”, a declarat Luca Ință, absolvent Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”.

O meserie plină de onoare în care trebuie să avem respect față de alte persoane și pentru patrie”, spune un alt absolvent.

23 de fete și 76 de băieți fac parte din prima promoție care a parcurs toți cei patru ani de studiu în cadrul acestei instituții, de la reînființarea Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”.

Am foarte mari emoții dar a fost ok. A fost foarte bine. A fost o zi foarte emoționantă, ultima zi”, a declarat Ana Maria Fecea, absolventă Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”.

O modalitate de a-mi descoperi capacitățile la maxim, un fel de a-mi determina o carieră stabilă pe viitor și un viitor frumos”, a declarat Ramona Petrea, absolventă Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”.

A fost extrem de emoționantă. A fost ultima defilare alături de colegii mei, ultima festivitate și eram toți emoționați, abia ne abțineam să nu plângem și ne-a plăcut extrem de mult”, a declarat Florentina Albu, absolventă Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”.

Îmbrăcați în uniforma de paradă, absolvenţii Colegiul Național Militar au dat onorul pentru ultima oară profesorilor și comandanților lor.

Foarte onorat că am participat la festivitatea de defilare, de premiere”, spune un tătic.

Ceremonia a fost înălțătoare, un moment solemn pentru viața lor. El singur și-a ales asta și m-am bucurat. Eu doar am putut să mă bucur și să fiu alături de el”, spune un alt tătic.

Și-a ales singură. A vrut să meargă pe Limbi Străine, unde a realizat că îi este mai greu și și-a ales Liceul Militar”, spune o mămică.

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea absolvenților. Evenimentul a avut loc în Portul Militar.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233