dobroge.tv

Live

NAȚIONAL. O fată de 15 ani s-a stins din viață în brațele medicilor care o transportau la spital: tânăra ieșise din izolare în urmă cu o săptămână

NAȚIONAL. O fată de 15 ani s-a stins din viață în brațele medicilor care o transportau la spital: tânăra ieșise din izolare în urmă cu o săptămână
28 ianuarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Durere fără margini într-o familie din localitatea Tăcuta, județul Vaslui, după ce fata lor în vârstă de 15 ani a murit în brațele medicilor, în ambulanța care o transporta la spital. Adolescenta a fost infectată cu coronavirus și ieșise din izolare cu o săptămână în urmă.

Potrivit Observator News, fata de 15 ani se simțea rău, tușea și avea febră, așa că a mers împreună cu mama ei la medicul de familie. Pentru că starea adolescentei era gravă, tușea, avea febră, iar saturația oxigenului în sânge era de 80%, a fost solicitată o ambulanță pentru a fi transferată la spital.

Solicitarea la 112 a fost făcută de asistentul medical din dispensar pentru o fată de 15 ani care tușește și face febră de câteva zile. La fața locului a fost alocat un echipaj B2, cu asistentă, iar acolo a fost găsit și medicul de familie și asistentul medical, care acordau îngrijiri minorei. Pe lângă simptomele pe care copila le avea, medicul de familie a spus că aceasta ieșise din izolare în urmă cu o săptămână. În momentul preluării de către echipajul de pe ambulanță, fata avea saturație de aproximativ 80%, iar restul parametrilor îi avea relativ buni. Deși era conștientă, s-a solicitat sprijinul medicului de pe Terapie Intensivă Mobilă. Pe drum, până să se întâlnească cu echipajul TIM, adolescenta a intrat în stop cardiac. Din momentul când a intrat în stop până când a ajuns medicul urgentist au trecut opt minute, timp în care echipajul de pe ambulanță a efectuat manevrele de resuscitare. Când cele două echipaje s-au întâlnit, manevrele au fost continuate de către cei de la TIM, pentru alte aproximativ 50 de minute", a declarat dr. Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, potrivit Vremea Nouă.

Din păcate, copila nu a ieșit din stop cardiac, medicul urgentist fiind nevoit să declare decesul.

Fata ieșise din izolare în urmă cu o sptămână

Potrivit medicului de familie, adolescenta ieșise din izolare în urmă cu o săptămână. Se simțea rău în ultimele zile, tușea și avea febră, însă a refuzat până în ultimul moment să meargă la cabinet.

Miercuri seară, mama ei i-a făcut un test anti COVID-19, pe bază de salivă, iar rezultatul a ieșit negativ. Joi dimineață, starea de sănătate i s-a agravat atât de tare, încât nu a mai avut încotro și a mers la cabinetul medical din sat.

După declararea decesului, trupul neînsuflețit al fetei a fost transportat la Spitalul Județean Vaslui, medicul legist urmând a stabili cauza morții.

Poliția din Vaslui s-a autosesizat în acest caz, fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.


Sursă foto: Adevărul

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233