dobroge.tv

Live

Mai multe incendii au izbucnit în judeţul Tulcea. La Sulina, vegetaţia a ars timp de două zile

Mai multe incendii au izbucnit în judeţul Tulcea. La Sulina, vegetaţia a ars timp de două zile
16 ianuarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Mai multe incendii au izbucnit în diferite zone din judeţul Tulcea. Pe reţelele de socializare au apărut imagini cu incendii de vegetaţie în zona Sulina. Iniţial, acestea s-au manifestat pe malul stâng, însă duminică, vegetaţia a cuprins şi zona de oraş, la Mila 2, unde în apropiere sunt case învelite cu stuf, deci în pericol.

„Începând din după-amiaza zilei de 15.01.2022 în zona Sulina s-au produs mai multe incendii de vegetaţie palustră în zone inaccesibile care s-au stins de la sine. Evoluţia acestora a fost monitorizată de către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul oraşului Sulina. În prezent se manifestă un alt incendiu cu aceleaşi caracteristici pe malul drept al Dunării la aproximativ o milă marină de oraşul Sulina, care nu pune în pericol populaţia sau bunuri materiale. De asemenea a fost prealertat Pichetul Nave Operative Crişan şi în funcţie de situaţia operativă (zone accesibile) se va interveni cu forţe şi mijloace specifice“, au transmis reprezentanţii ISU Delta Tulcea.

Un alt incendiu a fost anunţat pe raza localităţii Măcin.

"În această după-amiază, salvatorii Secției de Pompieri Măcin au fost solicitati să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs pe raza localității Greci. 6 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, precum și membri ai SVSU Greci s-au deplasat la fața locului.Incendiul a fost lichidat, după aproximativ o oră, în limitele găsite, iar echipajul s-au retras din dispozitiv la ora 16:15.În urma evenimentului a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 4 hectare.Cauza probabilă de producere a incendiului a fost foc deschis în spații deschise", au transmis reprezentanţii ISU Delta Tulcea.

Pompierii au fost chemaţi să stingă şi un incendiu izbucnit în apropierea localității Niculițel. Au ars 4 hectare de vegetaţie uscată.

"În jurul orei 18:00, salvatorii Detașamentului de Pompieri Tulcea au fost solicitati să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs în apropierea localității Niculițel. La fața locului s-au deplasat 8 subofițeri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și membri Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Niculițel cu o autospecială de stingere.Incendiul a fost lichidat, după aproximativ o oră și 30 de minute în limitele găsite, iar forțele de intervenție s-au retras din dispozitiv la ora 19:30.În urma evenimentului a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 4 hectare.Cauza probabilă de producere a incendiului a fost foc deschis în spații deschise", au transmis reprezentanţii ISU Delta Tulcea.

Amenzi de mii de lei pentru arderea miriştilor 

ARBDD a transmis că inspectorii şi agenţii ecologi au acţionat pentru identificarea şi monitorizarea incendiilor de vegetaţie. Astfel, în data de 15.01.2022, ora 16.00, au fost identificate două zone incendiate, respectiv dinspre zona Cardon spre oraş Sulina şi al doilea focar între canalul Busurca şi canalul Centura. In data de 16.01.2022, au fost monitorizate cele două zone incendiate şi s-a constatat că erau active, iar alte 2 zone erau cuprinse de flăcări, respectiv în zona de strictă protecţie Vătafu Lunguleţ de la canal Impuţita spre lacul Roşu şi al doilea incendiu între canal Cardon de-a lungul Dunării spre mila marină 7.

De asemenea, în data de 16.01.2022 au fost informate autorităţile competente, respectiv ISU Tulcea, Prefectura Tulcea, Garda de Mediu Tulcea precum şi Ministerul Mediului. În scopul prevenirii incendierii vegetaţiei, informăm proprietarii şi deţinătorii de terenuri că arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea, în prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, este strict interzisă.

Conform O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului, completată şi modificată, nerespectarea acestor prevederi legale se sancţionează cu amendă contravenţională al cărei cuantum este cuprins între 3.000-6.000 lei pentru persoane fizice şi respectiv între 25.000-50.000 lei pentru persoane juridic

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233