dobroge.tv

Live

NAȚIONAL. Opt persoane rănite după ce un microbuz cu pasageri a fost lovit de tren: o fetiță de 10 ani este în comă

NAȚIONAL. Opt persoane rănite după ce un microbuz cu pasageri a fost lovit de tren: o fetiță de 10 ani este în comă
16 august 2021
Redactia DTV
Publicitate

Opt persoane au fost rănite luni, după ce un microbuz a fost lovit de un tren, la o trecere la nivel cu calea ferată din judeţul Cluj. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie și au trimis la fața locului un elicopter SMURD pentru a prelua una dintre victime, o fetiță de 10 ani.

Accidentul a avut loc în localitatea Urişor, unde trenul Regio Expres, care circula de la Baia Mare spre Cluj-Napoca a lovit un microbuz în care se aflau mai multe persoane. Opt dintre acestea au fost rănite în accident, două dintre ele grav: o fetiță de 13 ani și mama ei, scrie Observator News.

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie Salvatorii au intervenit cu două autospeciale de stingere, o autospecială de transport personal şi victime multiple, două ambulante SMURD şi patru ambulante ale Serviciului Judeţean de Ambulanta. In sprijin, la locul intervenţiei a fost trimis şi un elicopter SMURD”, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Șoferul microbuzului a intrat pe un drum agricol ca să evite aglomerația

Șoferul microbuzului a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a arătat că nu era sub influența băuturilor alcoolice, menționează sursa citată.

Șoferul le-ar fi spus polițiștilor că a vrut să evite coloana de mașini de pe drumul național de la intrarea în Dej, așa că a luat-o pe drumurile agricole aflate paralel cu drumul national.

Pasagerii din microbuz veneau din Italia și se îndreptau spre Botoșani.

Fetiță de 10 ani în comă

Fetița de 10 ani, rănită în accidentul de tren din localitatea Urişor, a fost transportată cu elicopterul la spitalul din Cluj în comă profundă. Mama ei a intrat în stop cardiorespirator și a fost dusă în curs de resuscitare la spitalul din Dej. Acolo s-au continuat manevrele până când a fost stabilizată, apoi a fost transportată și ea la spital, la Cluj, în stare critică.

Alte șase persoane rănite în accident au fost internate la Spitalul din Dej, sub supraveghere.

Microbuzul avea nouă locuri, însă ei erau în total 10. Soferul venea din Italia, se îndrepta spre Botoșani. La intrarea în Dej a vrut să evite coloana de mașini de pe drumul national și a virat dreapta pe un drum agricol care, la un moment dat, se intersectează cu calea ferată.

Deși avea vizibilitate, șoferul de microbuz le-a spus polițiștilor că „nu-și dă seama de ce nu s-a asigurat” înainte să treacă calea ferată, notează Observator News.


Sursă foto: Observator News

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233