dobroge.tv

Live

22 de pasageri ai unor zbor Madrid - Sibiu au fost plasaţi în carantină: câinele polițist a depistat un bolnav de COVID

22 de pasageri ai unor zbor Madrid - Sibiu au fost plasaţi în carantină: câinele polițist a depistat un bolnav de COVID
07 august 2021
Redactia DTV
Publicitate

Autorităţile au depistat, la zborul de vineri seară Madrid-Sibiu persoane infectate cu noul coronavirus, anunţă IGPR. Din 151 de pasageri, 22 au fost plasaţi în carantină şi o persoană în izolare. Câinele de miros Covid a semnalat trei oameni infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Din cei trei, una avea schema completă de vaccinare făcută, a doua a avut rezultat negativ la COVID, iar a treia a prezentat dovada că a trecut prin boală.

Seara trecută, la zborul W6 3778 MADRID-SIBIU, dintre cei 151 de călători, 22 au fost plasaţi în carantină si o persoană în izolare. Câinele de miros Covid a semnalat 3 persoane ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Primul pasager semnalat a fost plasat în izolare, fiind depistat de câinele nostru antrenat, ca fiind infectat, iar la testul rapid efectuat de personalul DSP, acesta a ieşit pozitiv. A fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la UPU Sibiu, pentru investigaţii de specialitate şi confirmare sau infirmare a bolii. De asemenea, acesta urmează a fi izolat la adresa declarată. Persoana depistată pozitiv, avea cele 2 doze de vaccin făcute”, arată un comunicat de presă al IGPR.

Conform sursei citate, „a doua persoană, semnalată de câine ca fiind infectată, a fost testată - rezultatul fiind negativ. Urmează ca aceasta să intre în carantină 14 zile, cu recomandare de testare PCR în ziua 5. Cea de-a treia persoană semnalată de câine a prezentat documente de ieşire din boală, din data din 17.07.2021”.

Pe 15 iulie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat derularea proiectului pilot privind detectarea, pe Aeroportul Internaţional din Sibiu, a persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 cu ajutorul câinilor special antrenaţi.

Astfel, CNSU a aprobat derularea unui proiect pilot pe o perioadă de probă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internaţional Sibiu la terminalul „Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliţiei Române.


Sursă foto: Facebook Sibiu International Airport

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233