dobroge.tv

Live

Incendiu de vegetaţie în Parcul Naţional Porţile de Fier: flăcările au cuprins cinci hectare de pădure. VIDEO

16 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit vineri, pe Clisura Dunării, în zona localităţii Dubova din judeţul Mehedinţi. Aproximativ cinci hectare de răşinoase au luat foc, fiind solicitată şi intervenţia unui elicopter al MAI.

Flăcarile au cuprins circa 6 hectare de pădure de conifere, într-o zonă protejată. Este vorba despre Parcul Natural Porție de Fier, în apropierea comunei Dubova, mai exact în zona Tișovița. La fața locului, intervin forțe sporite, formate din pompieri și localnici, care ajută la stingerea focului. Flăcările sunt înalte, cuprinzând întreagă lungime a copacilor, scrie Observator News.

Intervenția este una dificilă din cauza accesibilității scăzute, neexistând posibilitatea să se ajungă cu apă în zona. Tocmai de aceea, se intervine, pentru stingere, cu lopeți, iar cei care participa la misiune fac șanturi în jurul flăcărilor. ISU Mehedinți a solicitat intervenția aeriană, prin urmare, din clipă în clipă, la față locului, va ajunge un elicopter care să disperseze apă deasupra focului.

Intervenția este atât mai dificilă cu cât conurile de pin și bucățile de lemn desprinse din copaci au fost cuprinse, la rândul lor, de flscari și se rostogolesc. Prin urmare, focul se propagă cu repeziciune. Acțiunea este în plină desfășurare, iar cauza probabilă de izbucnirea a incendiului este, din primele verificări, un trăsnet.


Sursă foto: Observator News

Sursă video: Youtube Știrile TVR Online

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233