dobroge.tv

Live

Percheziţii la o agenţie de turism. Firma ar fi vândut și certificate de teste COVID-19 negative falsificate

Percheziţii la o agenţie de turism. Firma ar fi vândut și certificate de teste COVID-19 negative falsificate
06 aprilie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Polițiștii fac percheziții la sediul unei agenții de turism din București, într-un dosar privind zădărnicirea combaterii bolilor. Firma ar fi vândut, pe lângă pachete turistice, și certificate de teste COVID-19 negative falsificate.

Poliția Capitalei a identificat până acum 11 persoane care, pe lângă pachetele turistice pentru vacanțele în străinătate, ar fi beneficiat și de adeverințe medicale falsificate care arătau că nu erau infectate cu SARS-CoV2. Polițiștii au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și pentru fals în înscrisuri în acest caz. La sediul companiei au fost făcute percheziții și au fost ridicate documente. Administratorul agenției de turism care este bănuit de aceste fapte penale urmează să fie audiat.

Testele false ar fi fost vândute împreună cu pachete de vacanță începând din luna ianuarie. Mai multe destinații turistice permit intrarea străinilor doar în baza unui test COVID negativ.

Din datele şi probele administrate în cauză de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Capitalei a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2021 - până în prezent, o societate comercială cu obiect de activitate turism ar oferi contra cost buletine de analize medicale falsificate, cu rezultat negativ pentru virusul SARS-CoV-2, „persoanelor ce călătoresc în afara ţării. Astfel, la data de 5 aprilie a.c. a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie, la adresa punctului de lucru al societăţii, în urma probatoriului administrat rezultând că administratorul societăţii, o femeie în vârstă de 33 de ani, ar fi întocmit în fals 11 buletine de analize medicale cu rezultat negativ la detecţia virusului SARS-CoV-2, în numele unei societăţi medicale, pentru clienţii agenţiei de turism, în vederea producerii de consecinţe juridice constând în permiterea intrării pe teritoriul statului de destinaţie”,anunţă Poliţia Capitalei.

Pe adeverințele false apare numele unei clinici medicale din Tulcea, dar reprezentanții acesteia spun că nu au nicio legătură cu agenția de turism.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233