dobroge.tv

Live

Tezele ar putea fi eliminate. Elevii se opun.

28 octombrie 2020
Publicitate

În anul școlar 2020-2021, tezele ar putea fi eliminate. Este anunțul făcut de Monica Anisie, ministrul Educației, în contextul în care tot mai multe cazuri de infectări cu noul coronavirus apar în unitățile școlare. Elevii constănțeni nu sunt de acord cu această posibilitate, iar când vine vorba de profesorii din municipiu, părerile sunt împărțite: unii vor teze, alții nu.

Pandemia de COVID-19 a arătat, și mai mult, cât de ignorat a fost, de-a lungul timpului, sistemul de învățământ românesc. Dotări insuficiente, spații degradate și diferențe enorme între școlile din orașe și cele de la sate. Acum, autoritățile încearcă să repare din mers greșelile din trecut. Doar că virusul continuă să creeze probleme. 

Cum numărul de cazuri este în creștere, ministrul Educației, Monica Anisie, ar vrea să elimine tezele în anul școlar 2020-2021. 

 Elevii constănțeni nu sunt însă de acord cu această variantă. Vor să se creeze cadre adecvate pentru susținerea tezelor. Iar dacă situația nu o va permite, lucrările să fie susținute în mediul online. 

Și, bineînțeles, elevii vor să fie dotate toate unitățile școlare cu echipamente necesare. Punctul de vedere al elevilor este susținut și de o parte din cadrele didactice din Constanța. În schimb, sunt și cadre didactice care consideră că tezele nu ar mai fi de actualitate. 

Nicoleta Bercaru, de pildă, profesor de limba și literatura română și fost director la o școală din Constanța, spune că a și făcut demersuri la nivelul Ministerul Educației pentru ca elevii să nu mai susțină tezele. Tezele au fost eliminate și în al doilea semestru din anul școlar 2019-2020, perioadă în care în România izbucnise pandemia de COVID - 19.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233