dobroge.tv

Live

Reprezentanții elevilor și ai părinților susțin greva profesorilor, însă vor să se oprească în perioada examenelor naționale: „Nu are voie nimeni să se joace cu un an din viața acestor elevi”

23 mai 2023
Publicitate

Elevii și profesorii vor ca această grevă din educație să se încheie cât mai curând. Cel puțin o parte dintre ei. Au transmis și că ar fi de acord ca aceasta să fie oprită pe perioada examenelor naționale. Mai mult, au spus că dacă greva va dura mai mult de două sau trei săptămâni, materia trebuie să fie recuperată. Președintele Consiliului Național al Elevilor consideră că această grevă îi va face pe elevii să își pierd încrederea în sistem.

Părinții și elevii susțin greva profesorilor, însă consideră că dacă aceasta va continua mai mult de o săptămână, copiii vor fi în dezavantaj.

„Ce ne-am dori noi este ca toată această situație să se încheie cât mai devreme, ba chiar să se încheie săptămâna acesta ca săptămâna viitoare să revenim la cursuri în mod normal. Această situație nu este benefică pentru nimeni”, a declarat Miruna Croitoru, președinte Consiliul Național al Elevilor.

„Dacă vom întârzia mai mult de o săptămână este destul de periculos pentru viitorul acestor copii în sensul în care știm că avem un calendar agreat în ceea ce privește structura anului școlar, calendar care trebuie să ducă în final la susținerea celor două examene naționale”, a declarat Iulian Cristache, președinte Federația Națională a Asociațiilor de Părinți.

Greva este un exemplu negativ pentru elevi, cel puțin asta susține președintele Consiliului Național al Elevilor. „Odată ce elevul vede că profesorul și-a pierdut încrederea în sistem și el o va face”, a subliniat acesta. Mai mult, părinții susțin că dacă greva nu se va finaliza cel mai mult vor avea de suferit elevii care au nevoie de diploma de bacalaureat pentru a se înscrie la universitățile din Europa.

„Nu considerăm util ca această grevă ar trebui să continue în sensul în care examenele pot fi amânate. Nu are voie nimeni să se joace cu un an din viața acestor elevilor. Este dreptul lor să susțină aceste examene”, a mai declarat Iulian Cristache, președinte Federația Națională a Asociațiilor de Părinți.

Părinții și elevii ar fi de acord și ca această grevă să se oprească în perioada în care au loc examenele naționale. Ba mai mult, consideră că materia ar trebui recuperată dacă greva va dura mai multe săptămâni.

„Acceptăm orice este în beneficiul elevului. Da, și această variantă ar fi bună!”, a mai declarat Iulian Cristache, președinte Federația Națională a Asociațiilor de Părinți.

Este nevoie ca elevii să susțină aceste examene, însă trebuie să vedem exact cum rezolvăm problema de la rădăcină”, a mai declarat Miruna Croitoru, președinte Consiliul Național al Elevilor.

De cealaltă parte, guvernații dau asigurări că sunt deschiși la dialog.

„Disponibilitatea la dialog se menține până la finalizarea acestui proces. Mai ales că suntem la final de an și în special copiii din clasa a 8-a, elevii din clasa a 12-a au nevoie să-și clarifice rapid situația și să nu-și sporească emoțiile legate de examenele care îi așteaptă”, a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ba mai mult, susțin că în fiecare an sistemul educațional a fost o prioritate pentru ei.

„2022 sunt 2 miliarde de lei adăugați în buget pentru educație, 6 miliarde alocați pentru bugetul acestui an”, a mai declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Peste 150 de mii de cadre didactice și aproximativ 70.000 de angajați din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic sunt în acest moment în grevă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233