dobroge.tv

Live

Se anunţă grevă generală în Educație, din 22 mai, pe termen nelimitat. Sindicaliştii îndeamnă elevii să stea acasă, ministrul Educaţiei: Grila salarială doare cel mai tare

Se anunţă grevă generală în Educație, din 22 mai, pe termen nelimitat. Sindicaliştii îndeamnă elevii să stea acasă, ministrul Educaţiei: Grila salarială doare cel mai tare
16 mai 2023
Redactia DTV
Publicitate

Reprezentanţii federaţiilor sindicale din educaţie au anunţat, marţi, că vor declanşa greva generală din 22 mai. Ea va fi precedată de o grevă de avertisment, miercuri, între orele 11.00 şi 13.00.

Sindicatele din Educație – Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Federația Sindicatelor din Educație (FSE) „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală (FNS) „Alma Mater” – au anunțat marți, într-o conferință de presă comună, că din 22 mai vor intra în grevă generală. Potrivit rezultatelor referendumului făcut în rândul profesorilor din țară, peste 70% au votat pentru grevă generală. Cele trei mari sindicate din Educație au anunțat că cel mai indicat este ca elevii să stea acasă.

“Conform legii, greva se face la locul de muncă. Dar e bine, recomandat, ca elevii să stea acasă, sunt mai mari riscurile dacă nu va avea cine să stea cu ei. Profesorii nu trebuie să supravegheze copiii, pot să stea și în cancelarie”, au spus sindicatele. Miercuri, 17 mai, profesorii vor face grevă de avertisment timp de 2 ore. Elevii vor veni la ore, dar nu se va preda, a explicat Marius Nistor, lider sindical, citat de edupedu.ro.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat, marţi seară, că speră să nu se ajungă la greva generală din învăţământ, în zilele viitoare urmând noi discuţii cu sindicaliştii.

”Ar fi un sacrificiu inacceptabil ca această generaţie de elevi să nu poată finaliza Evaluarea Naţională, Bacalaureatul...şi mai este mult până acolo. Suntem convinşi că nu-şi doreşte nimeni să avem probleme cu finalizarea anului şcolar”, a spus Deca.

”Am discutat apropo de ce putem face noi, la Ministerul Educaţiei, pentru ca nemulţumirea să scadă şi să nu existe premisele pentru un astfel de gest. Multe din lucruri nu ţin deloc de Ministerul Educaţiei, Mâine o să avem o nouă întâlnire cu liderii sindicatelor din preuniversitar”, a mai afirmat ministrul Educaţiei.

Aceasta a precizat că speră ca în zilele următoare vor exista întâlniri cu reprezentanţii Ministerului Muncii, Ministerului Finanţelor şi Guvernului, ”care pot avansa discuţii şi vis-a-vis de grila salarială”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233