dobroge.tv

Live

Investiţie importantă la Universitatea 'Ovidius' din Constanța. Viitorii medici vor putea simula intervențiile dintr-un spital, în propriile lor laboratoare

Publicitate

Un nou centru didactic cu 16 laboratoare de simulare și două amfiteatre. Acestea sunt noile dotări ale Universitătii „Ovidius” din Constanța. Din sălile de curs nu va lipsi nici aparatura modernă. Astfel, studenții de la Facultatea de Medicină vor putea face diferite intervenții chiar în timpul cursului. Lucrările ar trebui să fie gata până în această toamnă. Investiția depășește 20 milioane de lei.

Viitorii medici sau farmaciști vor putea simula intervențiile dintr-un spital, în propriile lor laboratoare. Aceștia vor putea pune în practică de la tehnici de bază, până la cele mai complexe metode.

„Pe nivel sunt cele două amfiteatre mari cu capacitate de 200 de locuri fiecare unde se pot face și poiecții precum și fiecare sală cu simulatoare. În total sunt 16 săli de simulare”, a declarat prof. dr. Liliana TUȚĂ, prorector Relații internaționale, studenți străini și rezidenți.

Noul centru le va oferi studenților și doctoranzilor din domeniul medical condiţii pentru o pregătire profesională superioară. Astfel, simulatoarele şi manechinele de fidelitate ridicată, cu o tehnologie avansată, le va da posibilitatea să se pregătească în condiţii extrem de apropiate de cele din viaţa reală.

„Pornind de la aceste noțiuni de bază, la chestiuni complicate, complexe, sală de terapie intensivă, un centru care să simuleze urgențele, camera de resuscitare, urgențele pentru adulți și pediatrie, sală de nașteri și sală de chirurgie generală.... mult avansate”, a precizat prof. dr. Liliana TUȚĂ, prorector Relații internaționale, studenți străini și rezidenți.

„N-a fost ușor pentru că a demarat proiectul, s-a dat jos acoperișul, după care a venit pandemia, au venit scumpirile din construcții, a venit și cea mai ploioasă primăvară din istoria Constanței și noi nu aveam acoperișul pus”, a spus conf. univ. dr. Dan-Marcel ILIESCU, rector UOC.

Proiectul a avut în vedere inclusiv posibilitatea înregistrării, stocării şi transmiterii înregistrărilor video ale sesiunilor de pregătire ce se desfăşoară în cadrul centrului. Investiția se ridică la peste 20 de milioane de lei.

„În România totul depinde de licitații, deci dacă totul decurge bine, în toamnă, la deschiderea anului universitar, sperăm să avem acest centru gata și să invităm studenții noștri în acest nou centru de simulare”, a spus prof. dr. Liliana TUȚĂ, prorector Relații internaționale, studenți străini și rezidenți.

Pe lângă modernizarea Facultății de Medicină se lucrează în prezent și la un nou cămin care va găzdui 160 de studenți, în zona Pescărie, care ar urma să fie gata la finalul acestei veri.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233