dobroge.tv

Live

Constănţeni, haideţi să ajutăm câţiva elevi să-și îndeplinească visul! Trebuie să-şi ridice premiile de la NASA, dar au nevoie de ajutor: ''Mi-aș dori foarte tare să ajung deoarece știu cât de mult am muncit la acest proiect''

02 mai 2023
Publicitate

Elevii constănțeni au câştigat mai multe premii la NASA cu un proiect de locuinţa spaţială, complet independentă şi un sistem de curăţare a orbitei Pământului de gunoaiele cosmice. Tinerii au uimit juriul Americii cu soluţia propusă: plante crescute fără pământ în laboratoare şi drone controlate cibernetic care să adune resturile de sateliţi şi rachete şi să le recicleze într-o Bază Spaţială. Însă, acum trebuie să găsească bani pentru a merge în Statele Unite ale Americii la o următoarea etapă a concursului National Space Society. Haideți să-i ajutăm să-și îndeplinească visul.

Echipa din Constanța, formată din mai mulți elevi ai la Liceul Teoretic „Ovidius” trebuie să-şi ridice premiile de la NASA în faţa unei săli pline de concurenţi din zeci de ţări, de pe patru continente, însă nu pot ajunge acolo deoarece organizatorii nu asigura și banii necesari deplasării.

„Ar trebui să fim în Texas pentru a participa la conferinţa organizată de NSS Space Sattlement Contest şi pentru a ne revendica premiiile pentru care am muncit de-a lungul acestui an”, a spus Ioana SIROP, elevă Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța.

Ca să ajungă în Texas, elevii au nevoie de 3.000 de dolari fiecare, bani pe care nu îi au. Aşa că acum speră să găsească un sponsor.

„Mi-aș dori foarte tare să ajung deoarece știu cât de mult am muncit la acest proiect și chiar cred că merit să ajung acolo”, a precizat Ioana SIROP, elevă Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța.

„Avem nevoie de bani pentru cazare, transport dar şi pentru viza pentru a putea călători în Statele Unite ale Americii”, a spus Andreea BALCAN, elevă Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța.

„Copiii noștri au obținut premii speciale și mențiuni anul acesta și mi-aș dori din tot sufletul să primească recompensa care li se cuvine”, a spus Constantin MAGĂ, profesor coordonator.

Copiii își doresc foarte mult să ajungă la conferința din Texas pentru că aici vor susține prelegeri oameni de știință de la NASA, profesori de la universități de prestigiu din SUA, dar și elevii premiați.

„Vom avea de asemenea ocazia să prezentăm proiectul altor savanți, oameni de știință din întreaga lume”, a spus Andreea BALCAN, elevă Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța.

„Informațiile de care putem beneficia în urma conversației cu ei sunt cruciale. O astfel de conferință înseamnă foarte mult pentru noi, mai ales că deja mergem cu gândul la facultăți și drept exemplu pentru un inginer aceste informații vor atârna în alegerea facultății”, a spus Valentin COSTACHE, elev Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța.

„În aceste trei zile cred că viaţa lor se va schimba radical pentru că în aceste zile vor avea ocazia să-şi promoveze lucrarea, proiectul pe care l-au realiza, dar şi să stea în discuţii amicale, să stea de vorbă cu cei mai mari specialişti ai lumii în domeniul cercetării spaţiale”, a declarat Constantin MAGĂ, profesor coordonator.

Cei care vor să-i sprijine pe premianți pot lua legătura cu secretariatul liceului sau pot trimite bani.

Contul în care puteți vira banii, precizând destinația acestora, este deschis la Trezoreria Constanța și are codul: RO14TREZ23121E370100XXXX.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233