dobroge.tv

Live

Promovabilitate record la examenul de Bacalaureat. Cîmpeanu: „Sunt cele mai bune rezultate din ultimii 10 ani”

27 iunie 2022
Publicitate

Și la nivel național rata de promovare este mare. 73,3% dintre absolvenții de clasa a XII-a și a XIII-a au reușit să obțină o medie de peste șase la bacalaureat. „Este cel mai ridicat nivel de promovare, judecând după anii 2013, în ultimii 10 ani, înainte de contestații”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Au fost și județe unde nu s-a înregistrat nicio medie de 10. Printre acestea se numără: Brașov, Argeș, Călărași și Tulcea.

Anul trecut am avut 86.000 de candidați reușiți, cu aproape 3.000 mai puțin. Este cel mai ridicat nivel de promovare, judecând după anii 2013, în ultimii 10 ani, înainte de contestații. Avem din păcate și județe în care nu s-a înregistrat nicio medie de 10: Alba, Brașov, Argeș, Timiș, Ilfov, Călărași, Giurgiu și Tulcea. Aceste rezultate pe care le apreciez ca fiind bune, sunt cele mai bune din ultimii 10 ani, se datorează și simplificării materiei din care s-au eliminat acele conținuturi care au fost predate pe parcursul perioadelor în care școlile au fost închise.

Începând de anul viitor o să avem o tranziție spre normalitate, sigur că programa va fi simplificată și anul viitor cu ceea ce s-a predat în clasa a X-a și eventual în clasa a IX-a, dar vom avea deja conținuturi complete pentru clasele a XI-a și a XII-a”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233