dobroge.tv

Live

Ministrul Educației propune înlocuirea tablei clasice cu tabla digitală interactivă

Ministrul Educației propune înlocuirea tablei clasice cu tabla digitală interactivă
12 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat, joi, la conferinţa de lansare a „Raportului privind nivelul de literaţie al elevilor din România”, elaborat de BRIO, că o oportunitate pentru educaţie o reprezintă PNRR-ul, în care există 3,6 miliarde de euro disponibili pentru a fi investiţi. Ministrul a mai spus că îşi propune înlocuirea tablei clasice cu tabla digitală, interactivă, în toate cele 100.000 de clase. De asemenea, suma de 18.000 de euro, plus TVA, va permite înfiinţarea laboratoarelor de informatică şi extinderea lor la nivelul întregii ţări, scrie G4Media.ro

Aceşti 3,6 miliarde de euro sunt sub tutela România Educată. Am lansat deja un prim program, al reducerii abandonului şcolar, o primă rundă, care s-a finalizat cu selecţia unui număr de peste 1.400 de şcoli, considerate a fi cele mai vulnerabile din perspectiva abandonului şcolar”, a afirmat ministrul Educației. 

Sorin Cîmpeanu a arătat că intervenţiile vor fi destul de generoase, până la 200.000 de euro, finanţare per proiect, per şcoală, cu o destinaţie relevantă, fiind eligibile cheltuieli de mai multe categorii. „Dezvoltarea elevului nu se face doar în şcoală, e nevoie de o intervenţie pe mai multe paliere, ce nu ţin neapărat de şcoală”, a afirmat ministrul, precizând că se poate interveni, prin aceste programe. Totodată, ministrul Educaţiei a ţinut să precizeze că și „competenţele digitale sunt extrem de importante”.

Avem un număr important de profesori care vor fi formaţi, prin PNRR, din perspectiva pedagogiei digitale. Avem, de asemenea, o serie de investiţii în digitalizarea educaţiei. Menţionez lucrul care mie mi se pare cel mai important. Dacă în scurt timp, prin existenţa acestor resurse, vom reuşi să înlocuim în fiecare din cele aproape 100.000 de clase din România, tabla clasică, o tablă care şi-a adus aportul la formarea noastră, a tuturor, cu cretă şi burete, să o înlocuim cu tabla digitală, interactivă, este deja un mare pas, o mare schimbare”, a spus ministrul.

Cîmpeanu s-a referit şi la laboratoarele de informatică,  care vor putea fi upgradate și, separat de acestea, la smartlab-uri, în număr de 1.100. „Sunt peste 30 de smartlab-uri la nivelul fiecărui judeţ”, a afirmat Cîmpeanu, precizând că în acest caz finanţarea este mai generoasă, pentru că echipamentele sunt de înaltă performanţă.

Sorin Cîmpeanu a declarat că din 2023 sistemul educațional va fi complet schimbat. "Vă spun că în septembrie 2023, sistemul de educaţie din România va funcţiona, începând cu septembrie 2023, nu mai este mult, pe cu totul şi cu totul alte baze. Aceasta este oportunitatea esenţială”

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233