"Copiii învață prin iubire" - proiect adresat copiilor și familiilor vulnerabile din localitatea Văleni, județul Constanța
Într-o comunitate unde schimbarea poate fi realizată doar prin implicare activă și constantă, Asociația Birth and Building Center a ales să se implice prin activitățile pe care deja le realizează de 10 ani în Constanța, alături de Asociația Viața din Belșug și Asociația Creative Plus, în localitatea Văleni (comună Dobromir), județul Constanța.
Ce facem concret?
În fiecare marți și joi, echipa noastră, alături de psihologi, asistenți sociali, psihopedagogi și voluntari este prezentă în comunitate unde desfășoară activități educative prin scris, citit, joc și imprimă copiilor principii sănătoase de viață și reguli în comunitate.
Fiecare copil este întâmpinat cu bucurie. Aici învață reguli de igienă la masă, igienă corporală, igienă mentală. Se lucrează în grupuri mici conform nevoilor de dezvoltare ale fiecărui copil. Copiii sunt motivați prin oferirea unor gustări, iar zilnic aceștia primesc puncte în funcție de progresele făcute în realizarea sarcinilor, schimbarea și îmbunătățirea comportamentelor, cât și pentru prezența. Pe baza acestor puncte la sfârșit de luna pot "cumpăra " de la " Magazinul " pe care-l organizăm: produse alimentare, rechizite, produse de curățenie, haine, jucării, încălțăminte, articole de curățenie corporală. Există sume investite lunar în cumpărarea produselor, dar magazinul conține și lucruri folosite, donate cu drag de alți părinți. Acest magazin, îi motivează să se implice și să-și dorească schimbarea, să-și dorească să evolueze, dar cel mai important este că ei deja sunt implicați prin "muncă " lor în ajutorarea propriilor familii.
Ce ne propunem?
„Prin acest proiect ne propunem să susținem copiii, familia și în principal mamele, oferindu-le o altă perspectiva asupra viețîi, ascultându-le, încurajându-le, fiind prezenți alături de ei de două ori pe săptămână. Abordarea noastră este centrată pe nevoi, iar activitățile desfășurate au rolul de a dezvoltă stimă de sine a copiilor, a mamelor și a familiilor.
””Considerăm că schimbarea în această comunitate începe cu educația timpurie, nonformală, educația cu iubire și sprijinul pe care-l acordăm mamelor prin grupurile pe care le organizăm săptămânal, unde ascultăm, ghidăm și oferim informațîi esențiale, adaptate mediului familial, pentru creșterea și educația Copiilor””, a declarat Psiholog Liliana Tudose, președintele Asociației Birth and Building Center, manager al proiectului " Copiii învață prin iubire "
Proiectul, derulat Asociația Birth & Building Center și finanțat prin programul „În Stare de Bine”, susținut de Kaufland România, se desfășoară în perioada 1 februarie – 30 iunie 2022, beneficiari fiind 70 copii și familiile lor din satul Văleni, comună Dobromir, județul Constanța.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod direct poziția oficială a programului ”” În stare de bine””
#InStareDeBine #implicareafacediferenta #kaufland #fdsc
Despre Programul În stare de bine
Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societățîi Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.
Despre Kaufland România
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilitățîi ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.
Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societățîi Civile
Fundația pentru Dezvoltarea Societățîi Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro.