dobroge.tv

Live

Meditațiile, foarte costisitoare pentru unii elevi constănțeni. Ei preferă să învețe de pe diverse platforme online

07 aprilie 2022
Publicitate

Peste 1.000 de lei. Atât trebuie să scoată lunar din buzunare părinții pentru a-i medita pe copii. Unii dintre ei au nevoie de pregătire suplimentară la mai multe materii, motiv pentru care, săptămânal, pot cheltui până la 300 de lei. Sunt și elevi constănțeni care nu își permit aceste sume de bani și preferă să învețe de pe diverse platforme online. Aici, găsesc numeroase materiale video create de profesori. Sunt mult mai atractive, ușor de accesat și gratuite, spun unii tineri.

Mai sunt doar câteva luni până când elevii de clasa a VIII-a, a XII-a și a XIII-a vor trece prin emoțiile Examenelor Naționale. Însă, până atunci, aceștia trebuie să se pună la punct cu materia. Au dat și simulări pentru a-și verifica nivelul de cunoștințe acumulate până în prezent. Dar, pentru a obține note mari, mulți elevi au fost nevoiți să se mediteze.

Luni dau 80, marți 50, miercuri 100 și cu încă 80 joia, 310 în total”, spune un total.

Eu cheltui săptămânal 170 de lei pe două meditații”, spune un alt elev.

Eu fac meditații la mate, fizică, română”, spune un elev.

La un calcul simplu, un părinte este nevoit să scoată din buzunare aproximativ 1.200 de lei. Concret, dacă un elev se meditează la trei materii, iar o oră costă în medie 100 de lei, atunci părintele va plăti, săptămânal, 300 de lei. O sumă pe care însă, nu toată lumea și-o permite.

Clar este un efort financiar pentru orice elev indiferent de resursele financiare de care dispune”, spune un elev.

Pentru a veni în sprijinul elevilor, în majoritatea unităților de învățământ se fac meditații. Și, pentru că pandemia ne-a învățat să ne adaptăm, iar orele s-au mutat în online, acum pe rețelele de socializare au apărut mai multe filmulețe realizate de profesori care pot fi accesate gratuit.

E mult mai ușor să înveți de pe Social Media. În loc să stau cu foile în mână și să învăț la nesfârșit”, spune o elevă.

Sunt multe persoane care postează pe Social Media materii de Bac chiar am participat la un webinar pentru bacul la romana și chiar m-a ajutat”, spune o altă elevă.

Toată generația noastră stă pe TikTok și Instagram. Dacă platformele astea ar fi mai pline de materiale educative, lumea ar învăța mai ușor”, spune o altă elevă.

Ba mai mult, există și o aplicație realizată de câțiva profesori de limba și literatura română.

Este vorba despre aplicația notebune.ro unde mai mulți profesori de limba și literatura română au sintetizat materia atât pentru gramatică, cât și pentru literatură. Acolo există materiale atât pentru Bacalaureat, cât și pentru Evaluarea Națională.

Marea lor realizare este acest voluntariat pentru a ajuta. Pentru că este una din resursele care nu au fost utilizate până acum. Pentru a egaliza accesul la învățătură pentru toți copiii”, a declarat prof. Vasile Nicoară, director Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța.

Informația este ușor de accesat și gratuită iar atunci când esti pe fugă, poți asculta materialele audio chiar și din mașină, autobuz sau în drumul spre școală.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233