dobroge.tv

Live

Control la ISJ Constanţa. Un inspector şcolar a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce a recunoscut că a luat 5000 de euro mită de la un părinte

Control la ISJ Constanţa. Un inspector şcolar a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce a recunoscut că a luat 5000 de euro mită de la un părinte
01 aprilie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Corpul de Control al Ministerului Educaţiei va ajunge la Inspectoratul Şcolar Constanţa, asta după ce un inspector şcolar a luat mită 5.000 de euro mită pentru a transfera un elev de la o şcoală gimnazială la un colegiu naţional din Constanţa. Informaţia a fost confirmată de către Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, pentru „Adevărul”.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus sesizarea instanţei de judecată cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei inculpatei Cabrancea Iulia - Cristina, la data faptei inspector şcolar pentru învăţământ primar în cadrul Inspectoratului Judeţean Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

”În perioada august – septembrie 2021, inculpata Cabrancea Iulia Cristina, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit prin intermediar, de la părintele unui elev, suma de 5.000 de euro. Banii respectivi ar fi fost primiţi pentru ca inculpata, în calitate de inspector şcolar pentru învăţământ primar în cadrul Inspectoratului Judeţean Constanţa, să obţină transferarea în mod nelegal a elevului de la o şcoală gimnazială la un colegiul naţional (ambele unităţi şcolare fiind în municipiul Constanţa), aspect care s-a şi materializat ulterior”, arată DNA.

În prezenţa avocatului, inculpata a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv:- 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni şi interzicerea, pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Dosarul de urmărire penală privind-o pe inculpată împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate la Tribunalul Constanţa.

Sursă foto: https://scoala.xyz/

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233