dobroge.tv

Live

Se schimbă structura anului şcolar! Din toamnă, elevii scapă de semestre şi de teze, se introduce un sistem cu 5 module și 5 vacanțe

Se schimbă structura anului şcolar! Din  toamnă, elevii scapă de semestre şi de teze, se introduce un sistem cu 5 module și 5 vacanțe
30 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Structura anului şcolar 2022-2023 va fi complet nouă. Ministrul Educaţiei a anunţaz astăzi, după şedinţa de Guvern, că semestrele vor fi înlocuite cu cinci module de învăţare, alternate cu perioade de repaus. Noul an şcolar va începe în prima luni din septembrie şi se va încheia în 16 iunie.

Primul modul ar începe pe 5 septembrie. ”După o perioadă de câteva săptămâni, în data de 24 octombrie, elevii ar urma să intre în vacanţă, la finele lunii octombrie, astfel că 24-30 octombrie să fie prima vacanţă, acordată tuturor elevilor, şi preşcolarilor”, a spus Cîmpeanu.

După această vacanţă, urmează modulul 2 de învăţare, care se va derula până în preajma sărbătorilor de iarnă, după care va fi cea de-a doua vacanţă, 23 decembrie - 8 ianuarie.

După al doilea modul, urmează modulul 3, care ar începe pe 9 ianuarie. În premieră, acest modul se va derula până în luna februarie, când va fi a treia vacanţă, care va putea fi acordată în a doua, a treia sau a patra săptămână a lunii februarie, la decizia fiecărui Inspectorat Judeţean, prin consultare cu cei implicaţi. ”Este vorba de o vacanţă de o săptămână, mobilă, în luna februarie”, a spus Cîmpeanu, citat de news.ro,

Cel de-al 4-lea modul se va derula până în preajma sărbătorilor pascale, atât cele catolice cât şi cele ortodoxe, în perioada 8 - 23 aprilie. După această vacanţă, urmează modulul 5, şi ultimul care se derulează până în data de 16 iunie. Cea de-a cinea vacanţă este cea de vară, care va începe în data de 17 iunie şi va dura până în prima luni a lui septembrie, când începe anul şcolar 2023-2024.

”Avem o altă noutate, pe lângă Şcoala Altfel, avem şi Şcoala Verde. Această săptămână va putea fi introdusă în structura anului şcolar 2022-2023, în modulele 4 şi 5 de învăţare, când şcolile vor avea libertatea să îşi aleagă, în funcţie şi de condiţiile climatice”, a mai spus ministrul, citat de news.ro.

Sorin Cîmpeanu a arătat că se va renunţa la tezele semestriale: ”Având în vedere relevanţa tezelor semestriale, având în vedere această structură a anului şcolar cu cele cinci module de învăţare, alternate cu perioade de repaus, intenţionăm să revizuim regulamentul de funcţionare din învăţământul preuniversitare, în sensul renunţării la aceste teze semestriale”.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că vor fi medii încheiate la finalul anului şcolar, pentru că cele încheiate până acum la final de semestru nu au avut relevanţă şi nu au fost folosite: ”Se va da libertatea profesorilor să îşi organizeze evaluările, pe parcurs, în funcţie de calendar, de ritmul de predare a materiei”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233