dobroge.tv

Live

PROFESOR FĂRĂ FRONTIERE

Veronica a fugit din calea bombelor și a găsit puterea de a-și continua meseria. Predă copiilor ucraineni din Constanța: „Nu am putut să rămân în lături”

23 martie 2022
Publicitate

A fugit din calea bombelor iar acum le predă copiilor ucraineni refugiați care au ajuns la Constanța. Este vorba de Veronica, învățătoarea care are în clasă cei 12 elevi. Lucrează la o unitate de învățământ privată de la malul mării ca voluntar. A ajuns la noi în țară în urmă cu două săptămâni. Este româncă dar trăiește de foarte mulți ani în Ucraina. Exploziile din orașul ei au făcut-o atât pe ea, cât și pe fetițele ei să plece din țara vecină.

Veronica este din Odessa însă este româncă. În Ucraina era învățătoare dar din cauza războiului a fost nevoită să renunțe la catedră. Când au început bombardamentele a fugit în România.

Acum două săptămâni am venit și eu cu familia aici. Doar cu fetițele și nepoțelul pentru că bărbații noștri au rămas acasă din cauza legii marțiale”, a declarat înv. Veronica Bolocan, refugiată.

A trecut aproape o lună de când au început bombardamentele în Ucraina. Exploziile sunt cele care au speriat-o cel mai tare. Deși acum se află în siguranță trăiește cu o teamă în suflet. Spera ca până acum războiul să se termine.

Am avut mare nădejde că ceva va fi mai ușor, însă după noutățile de ieri, spre exemplu, mi se pare că se încordează situația, e mai dură”, a mai declarat înv. Veronica Bolocan, refugiată.

La Constanța a găsit o a doua casă. Nu a putut renunța însă, la meseria ei așa că s-a oferit să le predea copiilor ucraineni. A fost primită la o unitatea de învățământ privată iar aici conducerea școlii i-a pus la dispoziție tot ceea ce are nevoie.

Eu sunt voluntară și luând în considerare faptul că toți românii au sărit să ne ajute, să ne susțină, eu nu am putut să rămân în lături și să nu merg voluntară pentru copiii noștri. Ei sunt copiii noștri. Ei sunt viitorul nostru”, a mai declarat înv. Veronica Bolocan, refugiată.

Și fetița ei de 13 ani învață într-o altă unitate de învățământ din Constanța. Veronica mai are o singură dorință. La fel ca și celelalte refugiate vrea să se întoarcă acasă în Ucraina.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233