dobroge.tv

Live

Povești ale elevilor și profesorilor constănțeni, printre paginile revistei „Sine Qua Non”, lansată astăzi

23 martie 2022
Publicitate

Istorie, obiective turistice și povești despre elevi și profesori. Toate se regăsesc în revista „Sine Qua Non” care a fost lansată la Constanța. Aceasta apare în fiecare an și este destinată tuturor iubitorilor de lectură. Cititorii vor afla despre reușitele tinerilor, despre provocările pe care le-au întâmpinat dascălii în cei doi ani de pandemie, dar și despre personalitățile de la malul mării.

„Fără de care nu putem trăi”. Așa se traduce titlul unei reviste de cultură care a fost lansată la Constanța. Aceasta cuprinde poveștile dar și reușitele elevilor și profesorilor de la malul mării și nu numai. Câteva pagini i-au fost dedicate lui Daniel. Este elev în clasa a IX-a și a participat la numeroase concursuri de robotică și informatică.

Pasiunea a început de mic cu mașinuțele. Când ești mic te joci mereu cu mașinuțele și nu poți trece peste acest moment. Eu fac lego de la șase ani”, a declarat Daniel Tincescu, elev Liceul Internațional Constanța.

Inițiativa acestei publicații aparține unor profesori din orașul Constanța. Printre ei se află și Ionela. Pentru ea a fost o provocare să predea artă în pandemie. A trebuit, asemenea tuturor dascălilor, să-și adapteze materia la mediul online.

Am predat sub formă de tutoriale la clasă. Am prezentat tutorial și nu am mai predate frontal. Au stat foarte, foarte atenți vizionându-mă”, a declarat Ionela Cumpănaș, profesor de desen.

Mihaela este profesor de matematică și s-a alăturat cadrelor didactice la cea de-a treia ediție a revistei. A vrut să combine cifrele cu elemente de cultură.

Rebusuri matematice cu ajutorul cărora să descoperim o personalitate de la A la B cu ajutorul definițiilor sau a teoremelor sau matematicienilor celebri”, a declarat Mihaela Acșan, profesor de matematică.

Revista „Sine Qua Non” este disponibilă atât în format fizic, cât și online.

Revista a apărut în anul 2019. Avem o rubrică numită „Din condei” unde pot colabora elevi cu un talent creator care scriu poezii de exemplu sau piese de teatru. Avem o rubrică intitulată „Evenimente” unde se găsesc interviuri cu diverse personalități”, a declarat Irina Elena Pavel, profesor de limba și literatura română.

Revista apare în fiecare an și are între 80 și 100 de pagini. Cititorii vor descoperi povești de viață dar și istoria anumitor obiectivelor turistice din țara noastră. Nu în ultimul, aici veți găsi și cele mai importante evenimente din orașul nostru și nu numai.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233