dobroge.tv

Live

Elevii constănțeni au venit luni dimineață netestați la școală: kit-urile cu teste de salivă nu au ajuns la timp

13 decembrie 2021
Publicitate

Majoritatea elevilor constănțeni a venit astăzi la școală netestată. Motivul? Copiilor nu le-au fost distribuite testele pentru salivă. Acestora li s-a spus vineri că s-au epuizat și că vor primi din nou atunci când stocul se va suplimenta. La orele prânzului, două milioane de kit-uri au ajuns la inspectoratele din toată țara, iar de mâine elevii vor reluare procesul de testare.

După doar o săptămână de testare, elevii au venit luni dimineață netestați la școală. În fiecare zi de vineri școlarii și preșcolarii ar trebui să primească câte două kit-uri pentru săptămâna care urmează. Acest lucru nu s-a întâmplat însă pe 10 decembrie. Copiilor li s-a spus că acestea s-au terminat.

„E o mare tâmpenie. S-au grăbit să le dea la toate școlile, să se conformeze, acum au rămas fără și poate face cineva, poate ia cineva virusul și acum nu avem teste să ne dăm seama”, spune un elev.

Elev: Nu, n-am primit.

Reporter: Și ce ți s-a spus?

Elev: Că încă nu au ajuns în școală.

Reprezentanții elevilor din Constanța spun că este inadmisibil ce se întâmplă și dau vina pe organizarea deficitară a guvernanților.

Mi se pare strigător la cer. Observăm din partea ministerului o dezorganizare totală. Nu înțelegem cum este posibil ca la nici măcar o săptămână de la testare să nu mai fie suficiente teste”, a declarat Ariana Dudună, președinte Asociația Elevilor din Constanța.

De aceeași părere sunt și o parte dintre angajații din învățământ.

Testele vin suficiente, dar din păcate vin foarte târziu. Deci astăzi este luni, în mod normal ar fi trebuit vinerea trecută să le distribuim copiilor ca astăzi conform metodologiei să-și facă la prima oră testul”, a declarat dr. Mihaela Curuea, medic școlar.

Din cauza acestei întârzieri, a fost nevoie să se decaleze zilele de testare. În loc de luni și joi cum era prevăzut inițial, acum elevii se vor testa în fiecare marți și vineri.

Astăzi copiii nu au avut cu ce să fie testați pentru că ai nu au primit până acum decât două teste pentru zilele din săptămâna trecută. S-a sugerat că testarea ar putea fi amânată cu o zi, în zilele de marți și respectiv vineri”, a declarat prof. Loredana Tănase, director adjunct Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanţa.

Câțiva elevi de la Liceul Energetic au fost mai norocoși. Au primit testele luni. Acestea nu au fost însă suficiente pentru tot colectivul unității de învățământ, ci doar pentru trei clase.

Doar pentru vreo trei clase am avut teste, rămase din primul set pe care le-am dat. La noi elevii se testează de seara, astfel încât dacă e vreunul pozitiv să nu se mai trezească așa de dimineață, deci duminică seara, respectiv miercuri seara”, a declarat prof. Claudia Nițu, director Liceul Energetic Constanța.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Constanța, testele au ajuns în jurul prânzului și au fost distribuite tuturor unităților școlare. De marți elevii vor relua testarea pentru a putea participa la ore în format fizic.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233