dobroge.tv

Live

Liceul „Emil Racoviță” din Techirghiol a căpătat o nouă înfățișare: sute de copii vor învăța în clase moderne

08 noiembrie 2021
Publicitate

Pereți colorați, desene, formule matematice la tot pasul și citate motivaționale cu care cei mici și profesorii își încep ziua. Așa arată acum liceul teoretic „Emil Racoviță” din Techirghiol. Lucrările de reabilitare făcute la unitatea de învățământ au fost finalizate. Aproximativ 300 de copii vor continua să studieze aici.

Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Techirghiol a căpătat o nouă imagine iar elevii s-au întors bucuroși în bănci. Cadrele didactice s-au pregătit și i-au așteptat pe cei mici în noile clase. Conducerea instituției a fost influențată pozitiv de țările nordice și a încercat să aducă și în localitatea constănțeană câte puțin din cele întâlnite acolo.

Fiind învățătoare, eu am clasa a IV-a acum și văzând că se tot împiedică puțin de tabla înmulțirii m-am gândit de la bun început când s-a stabilit că vom schimba și gresia de pe holuri și de pe scări, am venit cu ideea de a pune această tablă a înmulțirii pentru că vizual o poți reține mult mai ușor”, a declarat prof. Viorica Niculescu, director Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Techirghiol.

Elevii vor beneficia acum de tehnologia necesară pentru ca orele de la clasă să se desfășoare la cele mai înalte standarde. Fiecare încăpere a fost dotată cu cele necesare pentru ca elevii să aibă parte de învățământ de calitate.

Am dotat fiecare clasă cu tablă inteligentă, videoproiector, fiecare elev are atribuită câte o tabletă, motiv pentru care și orele online pe care am decis la vremea respectivă să le facem ne-au asigurat că aceste ore să pot face în cel mai ușor mod posibil. Și modificarea toaletelor interioare, tot ce înseamnă pardoseli interioare. Deci, cu alte cuvinte, a fost renovat complet acest liceu”, a declarat Iulian Soceanu, primar Techirghiol.

Mi-aș dori ca toate unitățile de învățământ din județ să arate așa cum arată această unitate de învățământ. Ghiozdanul relaxat, dacă vă aduceți aminte, își propunea să avem toate manualele utilizate în formatul electronic. Era pregătit Techirghiolul de atunci, este pregătit cu certitudine acum”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspector general ISJ Constanța.

Chiar dacă termenul de finalizare al lucrărilor a fost devansat cu două luni, așteptarea a meritat, susțin autoritățile locale și județene.

Lucrări de anvelopare a celor două corpuri, schimbarea tâmplăriei PVC. Au fost lucrări de schimbare a tuturor lămpilor pe led și cel mai important lucru, din punctul meu de vedere, este faptul că avem un sistem termic de înaltă performanță, bazat pe pompe de căldură ultima generație. Și cu acest lucru pot să spun că Liceul Teoretic Emil Racoviță, care avea înainte anumite probleme pe această temă, nu o să le mai aibă”, a mai declarat Iulian Soceanu, primar Techirghiol.

Astfel de edificii cred că sunt cele mai importante în viața unei societăți și în special unei comunități. Să ai unde să duci copiii la școală, să ai o calitate a învățământului într-o instituție care să le confere și să le asigure toate condițiile este foarte important”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Lucrările de reabilitare a Liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol au fost finalizate astăzi, iar elevii au putut să se întoarcă bucuroși în bănci.

Părinții sunt și ei încântați că elevii vor studia în cele mai bune condiții.

Părinții, am văzut foarte multe apreciezi pe pagina liceului. Fiind prima zi, au curs aprecierile ca să zic așa”, a mai declarat prof. Viorica Niculescu, director Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Techirghiol.

Mai mult, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a dorit ca în locul lui să vorbească un reprezentant al tinerilor.

Vă mărturisesc că această perioadă va fi una dintre cele mai frumoase. O etapă în care veți lega prietenii care vor dura, o perioadă în care veți începe să construiți fundația unui viitor plin de succes iar toate acestea se pot înfăptui firesc doar într-un mediu conform”, a declarat Teodor Mitea, elev la Liceul Energetic Constanța.

Autoritățile locale din Techirghiol plănuiesc extinderea instituției de învățământ și alocarea cât mai multor fonduri pentru a le oferi elevilor toate condițiile necesare pentru a studia la cele mai înalte standarde.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233