dobroge.tv

Live

Ministrul Educaţiei: Elevii se întorc în bănci în şcolile unde media de vaccinare este peste 60%. În Constanţa, rata de vaccinare e apreciată ca fiind mare

Ministrul Educaţiei: Elevii se întorc în bănci în şcolile unde media de vaccinare este peste 60%. În Constanţa, rata de vaccinare e apreciată ca fiind mare
05 noiembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că a fost redactat, iar în cursul zilei de vineri va fi semnat Ordinul de ministru care stabileşte rata de vaccinare în funcţie de care se vor desfăşura cursurile în şcolile şi grădiniţele de stat şi private. Conform acestuia, a fost luată în considerare rata de vaccinare la nivelul întregului personal din sistemul de educaţie pe motiv că elevii nu interacţionează doar cu profesorii, ci cu întregul personal din unitatea de învăţământ. În Capitală, un număr de 441 de şcoli şi grădiniţe publice şi private, reprezentând 69% din şcoli ,au rata de vaccinare de peste 60%.

Citeşte şi: LISTA CU PROCENTAJUL DE VACCINARE DIN JUDEŢUL CONSTANŢA. Află în ce grădiniţe, şcoli şi licee elevii vor învăţa în sistem online

„Şcoala va începe pentru toţi elevii şi pentru toţi copiii din grădiniţe în data de 8 noiembrie, mă refer aici şi la învăţământul de stat şi la învăţământul privat. (...) Şcolile care au rată de vaccinare sub 60% vor începe şcoala în sistem online, acesta e un lucru foarte clar”, a afirmat Sorin Cîmpeanu vineri, într-o conferinţă de presă.

"Avem peste 70% din personal vaccinat - profesori, învățători, personal nedidactic și didactic auxiliar. Personalul didactic are rata de vaccinare mai mare decât cel nedidactic. Rata de vaccinare cea mai mare e la liceu.Potrivit datelor de până acum, 1,8 milioane de elevi și copii se vor putea întoarce fizic la școală și grădiniță luni.În sistemul de învățământ avem disponibilă rata de vaccinare din fiecare școală și grădiniță, nu se mai întâlnește acest lucru în niciun domeniu.În București rata de vaccinare din învățământ e de aproape 80%. 69% din scoli aveau rata de vaccinare peste 60%.În Ilfov, Cluj, Constanta – rata de vaccinare e apreciată ca fiind mare. Sunt doar 12 județe în care media e sub 60%", a explicat ministrul Educației.

Ministrul a precizat, răspunzând unei întrebări, că din totalul de 2 930 000 de elevi şi preşcolari, aproximativ 1 800 000 vor începe, luni şcoala în format fizic.

Rata de vaccinare la nivelul fiecărei şcoli şi grădiniţe va fi disponibilă pe site-urile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe cel al inspectoratului şcolar al municipiului Bucureşti.

Conform lui Cîmpeanu, cea mai ridicată rată de vaccinare se regăseşte în licee, pe locul al doilea în ceea ce priveşte vaccinarea personalului sunt grădiniţele, urmate de şcolile gimnaziale.

Sursă foto: Sorin Cîmpeanu Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233