dobroge.tv

Live

Astăzi vor fi anunţate condiţiile pentru reluarea cursurilor în şcoli

Astăzi vor fi anunţate condiţiile pentru reluarea cursurilor în şcoli
05 noiembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Astăzi vor fi anunţate condiţiile pentru reluarea cursurilor începând de luni când se încheie vacanţa. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că, în cursul zilei de vineri, se vor stabil exact condiţiile pentru reluarea cursurilor începând de luni, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că prezenţa fizică la ore la fi strict condiţionată de rata de vaccinare în fiecare unitate de învăţământ, scrie news.ro.

Măsurile concrete trebuie decise de către specialiştii din Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Ulterior, trebuie completat Ordinul comun semnat de către miniştrii Sănătăţii şi Educaţiei şi care vizează derularea cursurilor.

Potrivit lui Cîmpeanu, în urma discuţiei cu specialiştii, cu reprezentanţii salariaţilor, dar şi cu cei ai elevilor, se are în vedere un prag de vaccinare de 60% pentru permiterea derulării cursurilor cu prezenţă fizică.

Din păcate, doar 54% dintre unităţile de învăţământ preuniversitar – de stat şi private – aveau, până vinerea trecută, rata de vaccinare mai mare de 60%. În restul unităţilor, prezenţa fizică va fi imposibilă, până când va fi atinsă rata de vaccinare.

Ministrul Educaţiei a anunţat pentru vineri, la ora 10.00, declaraţii de presă pentru a prezenta toate noutăţile legate de derularea în continuare a anului şcolar.

Sursă foto: pixabay.com - Alexandra_Koch

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233