Elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au depus astăzi jurământul
Cei peste 90 de elevi militari, din anul I, de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale au depus tot astăzi jurământul. Cu uniforma bine aranjată și plini de emoții, cu toții au jurat credinţă Patriei Mamă. De acum înainte îi aşteaptă o misiune dificilă, dar şi cu multe satisfacţii. Tinerii vor învăța, printre altele, să identifice reperele pe harta de navigaţie, să pregătească nava pentru luptă și să aibă grijă de buna funcționare a acesteia. Alături de ei au fost și familiile lor.
93 de elevi militari, din anul I, de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale au depus vineri jurământul militar. Dintre aceștia 74 au ales structuri ale Ministerului Apărării Naționale, 15 structuri ale Ministerului de Interne și patru structurii ale Serviciului de Telecomunicații Speciale.
„Vă cer ca de azi înainte să purtați cu mândrie și demnitate ținuta de marinar militar, să dați dovadă în permanență de o conduită exemplară, să respectați legile țării și regulamentele militare și să îndepliniți cu devotamentul dumneavoastră și să demonstrați că sunteți capabili, misiunile pe care le veți avea”. a declarat cdor. Nicu Chirea, comandantul Școlii Militare de Maiștri militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.
Pe toți îi leagă acum camaraderia unei singure devize „Onoare și Patrie”. Momentul depunerii jurământului reprezintă semnul maturității și al responsabilității.
„Jurământul militar reprezintă adeziunea sacră, conștientă și responsabilă prin care ne angajăm cu toată ființa și conștiința să ne îndeplinim obligațiile față de patrie și popor. Depunerea jurământului militar reprezintă un act de maturitate civică și morală”, a declarat contraamiral de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru, locțiitor pentru operații și instrucție al șefului Statului Major al Forțelor Navale.
„Cariera militară este pe deopotrivă un destin și o vocație. Sub puterea jurământului rămâneți sub reperele tari ale valorilor de patriotism, loialitate, curaj și datorie”, a declarat cdor. Dumitru Chinda, șeful de stat major al Școlii Militare de Maiștri militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.
Profesia militară nu înseamnă doar exerciții și antrenamente. O carieră de succes în acest domeniu începe într-un mediu al disciplinei, al valorilor și normelor militare.
„Intrând în rândurile Armatei, nu ați ales doar profesia, ci v-ați asumat misiunea de a pune împlinirea datoriei față de țară mai presus de propria viață”, a mai declarat cdor. Dumitru Chinda, șeful de stat major al Școlii Militare de Maiștri militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.
„Fiți mândri de pasul pe care îl faceți astăzi și conștienți de înalta responsabilitate pe care v-ați asumat-o. Continuați cu cinste, demnitate și onoare tradițiile Forțelor Navale”, a mai declarat contraamiral de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru, locțiitor pentru operații și instrucție al șefului Statului Major al Forțelor Navale.
De asemenea, cei care aleg această meserie trebuie să fie ambițioși, plini de curaj și responsabili.
„Am ales această meserie deoarece mă încântă acest sistem militar. Îmi place organizarea, disciplina și îmi doresc să fiu un om corect atât ca militar cât și ca civil”, a declarat Camelia Georgiana Ion, elevă la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.
Emoții au avut toți elevii, dar și familiile acestora.
„Să nu-și schimbe niciodată caracterul și să fie mândră de ceea ce face”, spune o mămică.
„Sunt tare fericită că și-a ales această carieră. Să fie la fel cum a fost și până acum. Adică același băiat luptător și bun”, spune constănțeancă.
„Trăiesc pentru a nu știu câta oară emoțiile defilării. Pentru el și pentru ceilalți colegi să aibă răbdare, să fie dârzi și să-și iubească patria”, spune un tătic.
După depunerea jurământului față de patrie, elevii vor începe programele de pregătire profesională, în domeniile de studiu pentru care au optat.