Au început înscrierile în programul Erasmus la Universitatea Maritimă de Constanța
Studenții care vor să studieze în străinătate și vor să descopere ce presupune meseria pe care și-au ales-o o pot face prin intermediul unui schimb de experiență. Doritorii pot admira o expoziție de fotografii și pot răsfoi broșurile cu ofertele Erasmus pregătite de reprezentanții Universității Maritime din Constanța. Cei care au participat deja la acest program spun că experiența a fost una inedită și cu siguranță o vor repeta dacă li se va oferi această șansă.
Înscrierile în programul Erasmus au început. Studenții Universității Maritime din Constanța sunt așteptați, în număr cât mai mare, să participe la eveniment. Robert Coman și Alexandra Ungureanu sunt doi tineri care au ales să călătorească cu ajutorul acestor burse. Experiența le-a deschis mai multe uși și le-a oferit oportunitatea de a cunoaște oameni din diverse domenii.
„Am fost în Polonia și a fost o experiență extrem de plăcută, am cunoscut o mulțime de oameni, de personalități diferite”, a declarat Alexandra Ungureanu, student UMC.
„Am plecat în Lituania. Oamenii erau foarte deschiși, mai ales studenții față de noi. Când am avut nevoie de ajutor ne-au ajutat, profesorii înțelegători”, a declarat Robert Coman, masterand UMC.
Au început înscrierile în programul Erasmus la Universitatea Maritimă de Constanța. Tinerii care își doresc o experiență într-o țară străină sunt așteptați aici până pe data de 16 octombrie.
Conducerea instituției îi încurajează pe tineri să călătorească și să își facă stagiul de practică la universitățile maritime străine pentru a căpăta experiență. Acest lucru îi pregătește pentru viitoarea carieră și îi ajută să creeze legături între mediul economic și cel universitar. Mai mult, programul Erasmus îi susține financiar pe întreaga perioadă a călătoriei.
„Iar aceste legături nu sunt simple legături, ci ele sunt legături materializate printr-un suport financiar consistent și studenții și absolvenții sunt mult degrevați de acest aspect financiar, fiind parte a programului Erasmus”, a declarat prof. univ. dr. ing. Cornel Panait, președintele Senatului din cadrul Universității Maritime din Constanța.
„Am reușit cu această sumă să-mi acopăr și cheltuielile de cazare și chiar și micile plăceri”, a mai declarat Alexandra Ungureanu, student UMC.
„Am cheltuit bani pe vizita în Polonia că până la urmă asta contează când mergi în Erasmus. Să vizitezi tot ce poți”, a mai declarat Robert Coman, masterand UMC.
Parteneriatele cu instituțiile de învățământ maritime din diverse state europene și nu numai îi ajută pe tineri să descopere navigația din mai multe perspective.
„Programul Erasmus este un program de suport al acestui trend de pregătire practică”, a mai declarat prof. univ. dr. ing. Cornel Panait, președintele Senatului din cadrul Universității Maritime din Constanța.
„Universitatea Maritimă are parteneri foarte multe instituții de învățământ superior din străinătate, atât din Europa dar și din China, Filipine. Din Europa avem parteneriat cu Bulgaria, Turcia, Germania, Cipru, etc.”, a declarat Vasilica Onofrei, coordonator instituțional Erasmus în cadrul Universității Maritime din Constanța.
Studenții sunt nerăbdători și spun că vor pleca din nou într-un schimb de experiență cu prima ocazie.