dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. 11 școli, licee și grădinițe îşi vor primi din toamnă elevii în clase renovate și săli de sport moderne

09 august 2021
Publicitate

11 unități de învățământ din județ vor avea o nouă înfățișare. Licee, școli sau grădinițe îi vor primi din toamnă pe elevi în clase renovate și săli de sport moderne. Proiectul aparține Primăriei Constanța și are o valoare totală de peste 80 de milioane de lei.

În curtea Liceului Teoretic Ovidius se lucrează de zor. Schelele au fost montate pe clădire, iar simultan se lucrează la refacerea tâmplăriei şi schimbarea instalaţiei electrice. Este pentru prima dată în 50 de ani când prestigiosul liceu este renovat. Reabilitarea acestuia face parte dintr-o amplă serie de proiecte.

"Avem proiecte pe fonduri europene, un total de 11 proiecte, şase sunt proiecte de eficientizare energetică, iar restul de cinci sunt de reabilitare, dotare şi modernizarea unităţilor de învăţământ, vorbim de proiecte care însumează peste 80 de milioane de lei", a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Și alte școli din municipiu sunt în plin proces de renovare. La școala Gimnazială 38 Dimitrie Cantemir se fac toate eforturile ca până la începutul anului școlar copiii să poată învăța într-un spațiu cu totul nou.

"În primul rând, creşterea eficienţei energetice a imobilului nostru, erau necesare aceste lucrări întrucât în ultima perioadă nu au fost realizate reparaţii capitale la nivelul şcolii noastre", a declarat prof. Iris Sarchizian, director Școala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir”.

Și Liceul Energetic se va lăuda, din toamnă, cu o sală de sport modernă. Aici, lucrările sunt în plină desfățurare.

O parte din banii pentru modernizarea unităților de învățământ provin din fonduri europene, iar o alta de la bugetul local al orașului. La unele școli, lucrările au început încă de la sfârșitul anului trecut.

"S-au alocat circa 6,5 milioane de lei pentru repaţii ale unor unităţi de învăţământ, reparaţii care se fac uzual între două perioade de an şcolar şi vorbim aici de hidroizolaţii, termoizolaţii, instalaţii sanitare, lucrări mai mici", a precizat Alin Vintilă.

De asemenea, Primăria Constanța a alocat și fonduri pentru abonamentele de acces pe platformele educaționale, dar și pentru organizarea în cele mai bune condiții a examenelor susținute de elevi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233