dobroge.tv

Live

Elevii constănțeni au protestat din nou în fața Consiliului Județean pentru a primi transport gratuit

28 iulie 2021
Publicitate

Elevii constănțeni au protest astăzi în fața Consiliului Județean. Sunt revoltați că, proiectul de hotărâre prin care se reglementează transportul județean nu prevede și asigurarea gratuității acestora. Ulterior, o parte din membrii Asociației Elevilor au purtat discuții cu reprezentanții CJ, iar aceștia din urmă au retras proiectul de pe ordinea de zi. Însă, tinerii sunt în continuare nemulțumiți și susțin că problema persistă de nouă luni.

Zeci de elevi constănțeni s-au strâns, miercuri după-amiază, în faţa sediului Consiliului Judeţean pentru a protesta. Ei au avut pancarte pe care scria „Legea poa’ să zică, CJC-ul nu aplică” și „Minciunile se plătesc, elevii ies la protest!”

Tinerii sunt nemulțumiți că proiectul ce reglementează transportul județean, nu include și asigurarea gratuității elevilor. Acesta se afla pe ordinea de zi a Consiliului Județean Constanța și urma să fie votat miercuri în ședință.

Gratuitatea permanentă este cea mai simplă metodă de rezolvare, tocmai pentru că astfel se impun obligații de serviciu public care vin legal, în concordanță cu legislația europeană. Dacă s-ar impune decontare se va impune și un plafon, la fel cum a fost impus și prin Ordonanță și va fi decontat elevilor doar o parte din sumele pe care le cheltuie”, a declarat Ariana Dudună, președinte Asociația Elevilor Constanța.

În medie un elev, doar pentru a ajunge la liceu, scoate din buzunar aproximativ 500 de lei, susțin reprezentanții Asociației Elevilor. Însă, sunt multe familii care au o situație materială precară și nu toți își permit să achite această sumă.

Dorința noastră este ca elevii să poată să ajungă la școală gratuit și să nu mai trebuiască să plătească transportul lor. Pentru că sunt foarte multe familii și foarte mulți elevi care nu-și permit să dea acești bani pe transport. Jumate din clasa mea face naveta”, a declarat Constantin Iulian Bazîru, elev.

Dacă nu avem transport, nu avem nici educație. Pentru că unii copii sunt defavorizați și nu au bani pentru transport. Iar acesta este un drept la educație pentru acei copii de a avea transport gratuit”, a declarat Raluca Candea, elevă.

Ulterior, trei membrii ai Asociației Elevilor din Constanța au intrat să discute cu reprezentanții Consiliului Județean.

Apreciem pe de-o parte faptul că acesta l-a retras de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi și că nu va fi adoptat proiectul în stadiul actual. În același timp, situația este una care persistă de aproape nouă luni”, a mai declarat Ariana Dudună, președinte Asociația Elevilor Constanța.

Elevii spun că vor continua să protesteze până când problema lor va fi rezolvată.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233