JUDEȚUL CONSTANȚA. 1.143 de candidați au susținut proba scrisă din cadrul concursului de titularizare
În data de 21 iulie a avut loc loc proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2021.
Proba a început la ora 9.00, în cinci centre de concurs din municipiul Constanța, respectându-se toate măsurile igienico-sanitare, valabile în cazul examenelor naționale, privind normele de acces în spațiile de examen, în vederea protejării candidaților și a personalului implicat, în contextul situației epidemiologice generate de pandemia de COVID-19.
Pentru susținerea acestei probe s-au înscris la nivelul județului Constanța 1143 de candidați.
Candidații au avut la dispoziție 4 (patru) ore pentru redactarea lucrărilor, cu posibilitatea prelungirii cu una-două ore în situațiile speciale. La nivelul județului Constanța s-a înregistrat o singură situație de acest tip.
Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naționale și baremele de evaluare pentru disciplinele de concurs sunt asigurate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și vor fi publicate după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro (ora 16:00).
Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iulie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța și pe site-ul http://titularizare.edu.ro.
Contestațiile se depun la ISJ Constanța sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 27 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 28 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi transmise si prin e-mail, după afişarea rezultatelor, până în data de 28 iulie, ora 12:00. Rezultatele finale se afișează atât la inspectoratul școlar cât și pe site, în data de 3 august.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin OUG nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare.
Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4 – 5 august.
La nivel județean sunt disponibile 852 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (268 în mediul urban şi 584 în mediul rural). Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: învățământ preșcolar (229 candidați înscriși), învățământ primar (160 candidați înscriși), educație fizică și sport (116 candidați înscriși) și limbi moderne (104 candidați înscriși).
Sursă foto: news.ro.