dobroge.tv

Live

BAC 2021. Cîmpeanu: Vom trimite Corpul de control al ministrului în fiecare dintre şcolile unde rata de promovare a fost zero

BAC 2021. Cîmpeanu: Vom trimite Corpul de control al ministrului în fiecare dintre şcolile unde rata de promovare a fost zero
09 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a declarat vineri, după soluţionarea contestaţiilor la examenul de Bacalaureat, că are intenţia ca în fiecare dintre şcolile unde rata de promovare a fost zero să fie trimis Corpul de control al ministrului, pentru analizarea situaţiei, scrie news.ro.

Rata de promovare la examenul de anul acesta de Bacalaureat este de 69,8%, a anunţat ministrul. „Statistic vorbind, este cea mai mare rată de promovare din ultimii zece ani, de la intrarea în vigoare a Legii 1, cu excepţia anului 2017. O singură excepţie”.

Cîmpeanu a semnalat că la „absolut toate disciplinele a existat subiectivism”. Din total, 15% dintre lucrări au fost contestate, un lucru „foarte grav”, a apreciat ministrul. Cea mai mare diferenţă a fost de peste 3 puncte.

El susţine că baremul a fost „foarte corect”, subiectele au fost corect formulate şi că „singurul lucru care rămâne este subiectivismul uman”.

Acesta este „un lucru care poate fi eliminat printr-o procedură, aşa cum am propus, de corectare digitalizată a lucrărilor pentru examenele naţionale începând cu evaluare clasa a II-a, a IV-a, a VI-a şi a VIII-a de anul viitor şi începând cu o evaluare într-un proces pilot, pentru Bacalaureat, tot de anul viitor. Astfel se elimină subiectivismul uman şi putem avea rezultate mult mai concludente, nu doar la nivel de notă pe disciplină, ci pe fiecare subiect, în aşa fel încât putem pregăti introducerea unui Bacalaureat bazat pe evaluarea competenţelor şi nu a cunoştinţelor”.

Aceste rezultatele au fost mai bune decât anul trecut. Până nu voi avea rezultate concrete nu voi spune alte lucruri decât subiectivism”. În 16 situaţii, modificările au fost între trei şi patru puncte. „Prima măsură la care mă gândesc este ca acei profesori să nu mai poată evalua vreodată”.

Legat de instituţiile de învăţământ unde rata de promovare a fost nulă, el a spus: „Avem peste 40 de licee şi vom face o analiză pe fiecare liceu în parte, vom vedea care sunt măsurile care se impun. Cauzele cu siguranţă sunt extrem de grave atunci când rata de promovare este zero. Luăm în calcul cele mai eficiente măsuri, care vor fi corelate cu ceea ce prevede proiectul România Educată şi cu ce va prevedea o nouă Lege a educaţiei. (...) Promovare zero este un lucru cu totul şi cu totul deosebit. Cred că vom trimite Corpul de control al ministrului, dacă nu cumva va merge chiar un secretar de stat, în fiecare dintre şcolile unde rata de promovare a fost zero, pentru a identifica în profunzime şi corect cauzele care au condus la acest lucru”.

Anul acesta, 88.587 de elevi au promovat examenul de maturitate - promoţie curentă şi promoţii anterioare. Au fost 133.664 de candidaţi înscrişi, dintre care 114.136 din promoţia curentă. Au fost prezenţi 126.699 de candidaţi, dintre care 110.358 din promoţia curentă.


Sursă foto: Facebook Sorin Cîmpeanu

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233