dobroge.tv

Live

Trei licee din Constanța, în top 100 unități de învățământ din țară, în funcție de notele obținute de elevi la examenul de Bacalaureat

07 iulie 2021
Publicitate

După afișarea rezultatelor de la Bacalaureat, primul liceu din Constanța clasat în top 100 este Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”. Unitatea de învățământ se situează pe locul 22, fără a avea însă vreun elev care să fi obținut media 10, înainte de soluționarea contestațiilor. Urmează liceele Ovidius și Traian, poziționate pe locul 33, respectiv 82. Nici la capitolul promovabilitate nu stăm prea bine. La 3 licee din județ niciun elev nu a reușit să treacă cu bine peste examenul maturității.

Cel mai bun liceu constănțean în acest an este Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” care se clasează pe locul 22 la nivel național, potrivit datelor centralizate de un site de specialitate. Rata de promovare la examenul de Bacalaureat a fost de 99%. Însă, din cei 223 de candidați, niciunul nu a reușit să obțină punctajul maxim înainte de contestație.

Este pentru noi o chestiune de prestigiu. De obicei suntem în top 10, dar noi analizăm și raportăm un top general vis a vis de mai multe criterii: bacalaureat, admitere, admitere la facultate, olimpiade. Rezultatele sunt bune și foarte bune pentru majoritatea elevilor. Am avut și câteva situații cu insatisfacții, mai sunt și câțiva elevi care au depus contestație”, a declarat Vasile Nicoară, director Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanţa.

Singurele două medii de zece din oraș, înainte de soluționarea contestațiilor, au ajuns la Liceul Teoretic Ovidius. Totuși, anul acesta, s-a poziționat mai jos în clasament față de anul trecut, când se afla printre primele 20 de licee la nivel național.

Următoarele două licee din Constanța sunt: Ovidius, care se situează pe locul 33 național, cu o reușită de 99% din 182 de candidați și Traian pe locul 82 național, cu o reușită de 98% din 209 candidați.

Datele mai arată că în 2020, Constanța se afla în ultimele 10 județe când venea vorba de rezultatele la examenul de Bacalaureat. Anul acesta, județul nostru a urcat în clasament. Media tuturor candidaților în 2021 a fost de 6,75, la fel ca în 2019.

Potrivit unui top realizat de un site de specialitate, județul Constanța se află în a doua jumătate a clasamentului în ceea ce privește media notelor tuturor elevilor, obținute la examenul de Bacalaureat înainte de soluționarea contestațiilor. Mai exact, Constanța se află pe locul 28 dintr-un total de 42 de județe.

Pe de altă parte, în 42 de licee din țară, niciun elev nu a promovat examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie. Dintre acestea, trei unități de învățământ sunt din județul Constanța. Situația arată mai rău ca anul trecut când doar două licee înregistrau procentul de reușită de 0%.

Acestea sunt Liceul Agricol Poarta Alba, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazu” din Mihai Viteazu, şi Liceul Tehnologic „Jean Dinu” din Adamclisi. Dacă vor exista unități de învățământ cu promovabilitate zero în ceea ce privește Bacalaureatul, nu vor putea să aibă clase de liceu, clasa a IX-a în anul școlar următor”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general ISJ Constanța.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean își doresc să îmbunătățească rezultatele elevilor de la Bacalaureat de la an la an, iar una dintre măsuri ar fi organizarea simulărilor județene în fiecare lună. În acest fel, aceștia consideră că tinerilor le va fi mult mai ușor să abordeze subiectele de la examenul propriu-zis, având exercițiul simulărilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233