dobroge.tv

Live

64,25% din elevii din județul Constanța au obținut note de trecere la examenul de Bacalaureat: Liceul Ovidius se mândește cu două medii de 10

05 iulie 2021
Publicitate

Constanța are din nou elevi de nota zece. La fel ca și în 2020, doar trei absolvenți de liceu de la malul mării au obținut calificativul maxim la examenul maturității. Din păcate, rata de promovare în județul Constanța este în scădere față de anul trecut. Doar 64.25% dintre absolvenți au obținut notă de trecere, față de 67% cât s-a înregistrat în urmă cu un an. Procentul ar putea să crească însă după rezolvarea contestațiilor.

Două dintre cele trei medii de zece obținute în acest an la examenul maturității în județul Constanța s-au înregistrat la Liceul Teoretic Ovidius din Constanța. Rezultatele deosebite nu sunt o noutate pentru instituția de învățământ. Și anul trecut, una dintre cele trei medii de zece din județ a fost tot de la Ovidius. Efortul elevilor din ultimul an nu a rămas nerăsplătit, spun reprezentanții instituției, care au primit cu bucurie vestea că ocupă un loc fruntaș în topul rezultatelor la bacalaureat.

Am un sentiment de mare mare bucurie și împlinire și nu doar pentru cele două medii de 10. Oricare ar fi elevii care au obținut aceste medii extraordinare, mă bucur foarte tare pentru rezultatele obținute în general de această promoție, 10 însă, rămâne nota înconjurată de aura gloriei”, a declarat Cristina Anghel, director liceul Teoretic Ovidius Constanța.

Din cele trei medii de 10, una este de la Medgidia. Atât elevii cât și profesorii speră ca numărul acestora să crească.

Părinții însă au fost cei mai emoționați. Cu sufletul alături de adolescenți, au venit încă de dimineață la instituțiile de învățământ pentru a vedea listele cu rezultate. Și Rebeca era la un pas să fie printre absolvenții de 10 din Constanța. Elevă la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, fata spune că va depune contestație, pentru a-și mări nota de la biologie.

La Română și la Matematică într-adevăr au fost conform așteptărilor, dar la Biologie mă simt neîndreptățită cu câteva sutimi și voi face contestație”, spune Rebeca.

Elevă: Eu sunt mulțumită.

Reporter: Cât ai luat?

Elevă: Am 9,43 media. 9,05 mate, 9,55 română și 9,70 bio

Din păcate, rata de promovare este în scădere față de valorile înregistrate în urmă cu un an. În 2021, pe raza județului Constanța, cifra anunțată înainte de contestații este de 64.25%. Motivul este însă legat de faptul că doar un sfert dintre absolvenții din promoțiile anterioare care au susținut bacalaureatul în această sesiune au reușit să obțină media șase.

Din cei 4.086 de candidați prezenți au promovat 3.088. Dintre aceștia, 2.889 provin din promoția curentă și 199 de candidați sunt din promoțiile anterioare. Așadar, la nivelul ratei de promovare, dacă discutăm de promoția curentă, avem o rată de promovare de 70,9%, iar pentru promoțiile anterioare de numai 27,2%”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general ISJ Constanța.

Rezultatele au fost afișate atât online, cât și la centrele de examen. Mediile finale de după analizarea contestaților vor fi anunțate pe 9 iulie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233