dobroge.tv

Live

A scăzut numărul elevilor constănțeni care s-au înscris la examenul de Bacalaureat: „Sunt efectele directe ale unui învățământ online”

24 iunie 2021
Publicitate

Mai puțini absolvenți de clasa a 12-a a determinat și un număr mai mic de elevi înscriși pe listele pentru susținerea Bacalaureatului anul acesta. La nivelul județului Constanța s-au înscris puțin peste 5.000 de elevi, dintre care aproape 800 sunt din seriile anterioare. Unul din motivele pentru care 49 de elevi din anii terminali din județul Constanța au rămas corigenți, spun reprezentanții, este lipsa de tehnologie pentru participarea la clasă în regim online.

Numărul elevilor care s-au înscris la Bacalaureat în 2021 este mai mic decât anul trecut. Este declarația Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Doar 77% din cei care au terminat clasa a XII-a vor participa la examenul maturității. La nivelul județului Constanța statistica arată astfel:

Putin peste 5.000 de absolvenți de clasa a XII-a din județul Constanța s-au înscris să susțină examenul de Bacalaureat de anul acesta. Dintre aceștia, aproximativ 800 sunt din seriile anterioare.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean susțin că la sfârșitul acestui an școlar, 49 de elevi au rămas corigenți.

Procentual discutând, s-au înscris la Bacalaureat în această sesiune aproximativ 84% din seria curentă, iar dacă discutăm de numărul de absolvenți de clasele a XII-a, a XIII-a, promovați care s-au înscris la Bacalaureat în această serie, discutăm de un procent de 86%”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspector general ISJ Constanța.

Motivele sunt multiple.

Nu toți au finalizat cursurile clasei a XII-a sau au încă situații neîncheiate”, a declarat prof. Claudia Nițu, director Liceul Energetic Constanța.

Se întâmplă de câțiva ani să avem peste elevii seriei curente și absolvenți care, din varii motive, nu au putut susține o probă sau două în sesiunea trecută a Bacalaureatului”, a declarat prof. Elena Tănase, director adjunct Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța.

Sistemul educațional din pandemie este un alt factor ce a determinat o rată mai mică în cazul absolvenților de clasa a XII-a.

Este vorba de foarte mulți elevi care nu și-au putut încheia mediile, din păcate. Elevi de clasa a XII-a care fie din cauza școlii online, fie din cauza multor schimbări din sistem care s-au petrecut în ultima vreme nu au reușit să treacă clasa a XII-a sau să-și încheie mediile. Și atunci, vorbim, întradevăr, de un procent mai mare de elevi care nu s-au înscris la examenul de Bacalaureat. Sunt efectele directa ale unui învățământ online, în care nu toți elevii au avut acces la educație. Unii nu au avut acces la internet sau la dispozitive electronice”, a declarat Silviu Morcan, președinte CJE Constanța.

Mulți au fost cu online-ul în primul semestru și cred că și-au lăsat pe apa sâmbetei în semestrul al doilea și nimeni nu mai punea accentul pe școală”, spune un elev.

În 2020, numărul celor înscriși a fost mai mare. Peste 6.000 de tineri constănțeni au susținut testările. Și anul acesta probele orale au fost echivalate, iar cele scrise vor începe pe 28 iunie. Elevii vor începe testările cu proba la limba și literatura română. Pe 29 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului, pe 30 iunie - proba la alegere a profilului şi pe 1 iulie - Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afișate pe data de 5 iulie iar în aceeași zi se vor depune și contestațiile. Tinerii vor afla notele finale pe 9 iulie. Cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului va începe pe 16 august.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233