dobroge.tv

Live

Noi reguli pentru redeschiderea şcolilor – cum vor învăţa elevii din toamnă

17 iunie 2020
Publicitate

Din toamnă, fiecare oră de curs ar trebui să dureze cel mult 30 de minute, în condițiile în care jumătate dintre elevi învață de acasă, online. În clase ar trebui să fie cel mult 10-15 copii și să nu stea mai mult de 4 ore la școală. Sunt noile reguli ce ar trebui aplicate la redeschiderea școlilor și care se regăsesc în recomandările Institutului Național de Sănătate Publică.

La școală, în timpul orelor de curs, între elevi va trebui să existe o suprafață de 4 metri pătrați. Institutul Național de Sănătate Publică recomandă ca orele să se desfășoare prin rotație. Vor participa la orele de clasă online o parte din elevi, ceilalți fiind prezenți fizic la școală. O altă recomandare prevede ca una din cele 4 ore să se deruleze în fiecare zi în spații deschise

Orele de curs vor fi de maximum 30 de minute, iar pauzele de cel mult 20 de minute, pentru a avea toți elevii timp să se spele câte 20 de secunde pe mâini, la ieșirea și la intrarea din pauze, mai informează INSP. De la recomandări până la punerea lor în practică este cale lungă. Așa că rămâne de văzut cu vor fi implementate aceste noi reguli.

Institutul Național de Sănătate Publică prevede și că măștile vor fi obligatorii pentru profesori. Însă, nu este recomandat ca elevii să poarte măști în interior, ci în pauze.

Regulile sanitare impuse până acum de autorități au la bază recomandări ale Institutului Național de Sănătate Publică.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233