CONSTĂNȚENI CU CARE NE MÂNDRIM
Antonia Pănescu, elevă constănțeană, admisă la Universitatea Oxford: „Am aplicat pentru o bursă oferită unui singur student în tot anul și am câștigat-o”
O elevă a Liceului Teoretic "Ovidius" din Constanţa și-a îndeplinit cel mai mare vis. Tânără a fost admisă la Universitatea Oxford, cu o bursă unică din partea prestigioasei instituţii de învăţământ. Și-a clădit drumul cu ambiție, multă muncă și ingeniozitate. Antonia Pănescu i-a impresionat pe profesorii de-acolo cu palmaresul său: multiplu medaliat la olimpiade naţionale.
Universitatea Oxford este visul oricărui olimpic decis să urmeze o carieră de succes în cercetare. Este și cazul Antoniei Pănescu, elevă în clasa a 12-a la Liceul Teoretic "Ovidius" din Constanța.
„Acesta este un domeniu în care cu adevărat aș putea străluci deoarece era captivant, era nou, era știința secolului XXI și unde puteam să aplic atât chimia și fizica, cu interes mai mult pe partea umană, pe cum am putea să îmbunătățim modul de viață, cum am putea să creăm medicamente specializate pentru genele fiecăruia, cum am putea să tratăm boli cât mai rapid și mai eficient”, a declarat Antonia Pănescu, elevă admisă la Universitatea Oxford.
Tânăra constănțeancă a reușit să atingă performanța și i-a impresionat pe profesorii englezi cu modul creativ prin care a răspuns la experimentele propuse.
„Testau să vadă cum aș putea eu, cu tot ce am învățat până acum, să am o gândire creativă, critică. Cum aș putea eu într-un context nou, pusă față în față cu informații noi, ca în cazul unui experiment, să pot să ajung singură la o concluzie”, a mai declarat Antonia Pănescu, elevă admisă la Universitatea Oxford.
Profesorii Antoniei sunt mândri de ea și spun că performanța ei a venit în urma interesului față de știință și dorința de a dobândi cunoaștere, înainte de orice premiu. În plus, pandemia de coronavirus ar fi contribuit și mai mult la alegerea domeniului în care vrea să activeze pe viitor.
„Cred că până la urmă nici această pandemie nu este străină de alegerea ei. Dar, oricum, interesul ei se ducea undeva spre micro biologie. Pandemia ne-a pus în față domeniul imunologiei. Antonia vrea foarte mult. Cred că vrea să înghită știința Universului, nu doar astronomic vorbind”, a declarat prof. Cristina Anghel, director Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța.
Mai mult, din primăvara anului trecut, Antonia Pănescu a decis să devin tutore în mediul online, unde oferă lecții gratuite la biologie și chimie elevilor care se pregătesc pentru diferite examene. În drumul său către o carieră de succes se ivesc însă și problemele financiare, Marea Britanie nemaifiind membră a Uniunii Europene.
„Am aplicat pentru bursa Palgrave Brown Scholarship oferită de Universitatea Oxford unui singur student în tot anul și am câștigat-o. Și această bursă va oferi 13.000 de lire pe an pentru a-mi acoperi costurile de trai, însă pe lângă această bursă de 13.000 de lire, eu voi mai avea de acoperit costuri în valoare de 37.000 de lire pe an, care reprezintă taxa de școlarizare”, a mai declarat Antonia Pănescu, elevă admisă la Universitatea Oxford.
O sumă mult prea mare pentru o familie cu venituri medii din România. Universitatea Oxford din Marea Britanie așteaptă însă răspunsul elevei cu privire la înscrierea în primul an de studii până la jumătatea lunii iunie.
Eveniment
Social
Externe

Ziua Mondială a Sănătății, marcată pe 7 aprilie. Care este programul la SCJU Constanța

CONSTANȚA. A fost livrat primul microbuz electric

Campania electorală din 2025: ce este permis și ce este interzis
Indemnizațiile de creștere a copilului și stimulentele de inserție vor fi plătite înainte de Paște
Spitalul Județean Constanța își extinde serviciile medicale. VEZI despre ce este vorba
Noi reguli de circulație! Două străzi devin cu sens unic
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

