Proiectul „O postură grațioasă prin mișcare sănătoasă”, derulat în mai multe școli din județul Constanța
Joacă și multă voie bună - sunt ingredientele perfecte pentru o competiție sportivă. Copiii de la mai multe școli din județ s-au întrecut în probe sportive, pentru prima dată după mai bine de un an de pandemie. Veselia a fost cuvântul cheie, iar cel mai important premiu a fost distracția.
Așa arăta curtea Școlii gimnaziale numărul 10 Mihail Koiciu din Constanța, în această dimineață. Printre ei și o împătimită a sportului. Fetița a suferit când, din cauza pandemiei a fot nevoită să renunțe la activitățile pe care le făcea cu atâta drag.
„Îmi place mult să fac mișcare și fac karate de patru ani”, spune fetița.
Proiectul „O postură grațioasă prin mișcare sănătoasă”, derulat în mai multe școli din județ, a fost așteptat cu nerăbdare de toți elevii.
„Concursul este la a noua ediție. Anul trecut am fost nevoiți să anulăm concursul din cauza pandemiei, dar anul acesta ne-a fost permis să organizăm, la nivel de școală. Mai ales după atâta vreme în care au stat închiși, le place foarte mult mișcarea. Și acesta este scopul concursului”, a declarat Amalia Simion, profesor Școala Gimnazială nr. 10 „Mihail Koiciu” Constanța.
Școlarii le-au dat o adevărată lecție de stil de viață sănătos adulților, care de multe ori caută scuze ca să evite mișcarea.
„Este bine să facem sport deoarece întărește imunitatea, mai ales”, spune o elevă.
„Mi-a fost greu, mie nu mi-a plăcut deloc”, spune o altă elevă
Nimeni nu a fost uitat. Organizatorii au pregătit probe inclusiv pentru copii cu nevoi speciale care au ales să participe la competiție. Profesorii i-au îndrumat, iar toată lumea s-a distrat și a primit premii.
„Copiii din învățământul primar de la clasa pregătitoare, până la clasa a patra. De la noi din școală și din școli din județ. Pot participa și elevi cu cerințe educaționale speciale, elevi care au probleme motrice, în general, de mișcare. Pentru că proiectul așa se numește: O postură grațioasă prin mișcare sănătoasă”, a declarat prof. Cătălina Dumbravă, director Școala Gimnazială nr. 10 „Mihai Koiciu” Constanța.
Jurizarea s-a desfășurat online iar din comise au făcut parte reprezentanți din mai multe unități de învățământ din județ.