dobroge.tv

Live

Au fost reluate examenele pentru elevii de clasa a VI-a: sute de copii din Constanța și-au verificat cunoștințele la Limbă și comunicare

12 mai 2021
Publicitate

După ce anul trecut Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VI-a nu a mai fost susținută din cauza pandemiei, astăzi elevii au trecut din nou prin emoțiile testărilor. Sute de copii din Constanța s-au întors în bănci pentru a-și verifica cunoștințele. Însă mai nerăbdători au fost părinții care i-au aștepta cel puțin 60 de minute în fața unităților de învățământ. Prima probă a fost cea la Limbă și comunicare.

Dacă anul trecut, elevii care erau clasa a VI- au scăpat de Evaluarea Națională din cauza pandemiei, nu la fel de norocoși au fost colegii lor de anul acesta.

La intrarea în școli elevilor li s-a luat temperatura și s-au dezinfectat. După întreg protocolul, aceștia au pășit sfioși în bănci.

Înainte de începerea examenului, profesorii supraveghetori îi instruiesc pe elevii care participă la examenul național și le explică modul în care acesta se va desfășura.

Noi avem o singură clasa a VI-a și cei 28 de elevi așteaptă cu nerăbdare în primul rând să se întoarcă la școală și vrem să le facem acest moment cât mai liniștit posibil”, a declarat prof. Bianca Ibadula, director Colegiul Național "Mihai Eminescu" Constanța.

Sute de copii din Constanța au susținut miercuri prima testare la Limbă și Comunicare. Elevii și-au verificat atât cunoștințele la limba și literatura română, cât și cele dobândite la limba străină pe care o studiază la clasă.

Sunt nouă pagini de test și copiii sunt nerăbdători să facă cunoștință cu subiectele. Sunt înșiruiți mai mulți itemi pe care ei trebuie să îi parcurgă. Sunt exerciții simple, nu presupun un timp mare de răspuns”, a declarat prof. Loredana Tănase, director adjunct Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța.

La finalul examenului, mulți dintre elevi au spus că subiectele au fost ușoare și speră să ia note mari.

Elevă: În online nu prea am înțeles. Mai bine mergeam din prima fizic. A fost destul de greu, șase ore cu ochii în calculator, multe teme, profesorii își doresc să înțelegem, doar că în online ce să..

Reporter: La ce punctaj te aștepți?

Elevă: 10.

Mă aștept să iau cel mai mare punctaj. La engleză - română stăpânesc foarte bine partea asta. Mâine la mate am emoții”, spune o elevă.

Mai emoționați au fost părinții și bunicii, care timp de o oră i-au așteptat cu sufletul la gură pe copii în fața unităților de învățământ.

Am emoții pentru că nu au mai fost demult față în față cu profesorii”, spune o mămică.

Vrem să vedem ce au învățat și mai ales în pandemie cu școala online a fost mai dificil”, spune o altă mămică.

Joi, va avea loc ultima probă, cea la Matematică. Testările se susțin cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ. Și pentru ca examenele să se desfășoare în condiții de siguranță, reprezentanții unităților de învățământ au luat toate măsurile sanitare pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233