dobroge.tv

Live

Elevii constănțeni nu au fost dornici să susțină a doua simulare pentru bacalaureat: foarte puțini s-au prezentat la centrele de examinare

20 aprilie 2021
Publicitate

Au fost puțini elevi înscriși la simularea județeană a examenului de Bacalaureat. Mulți copii au preferat să participe la orele remediale, în loc să se pregătească pentru această nouă simulare. Profesorii rămân optimiști și spun că deși prezența a fost mică acum, adevăratele rezultate se vor vedea la vară, la examenul maturității.

Alexandru este elev în clasa a XII-a. Unii dintre colegii lui susțin simularea la proba de limba și literatura română. El însă a preferat să nu participe.

Nu mi s-a părut foarte importantă. Mai mult mi se pare să stau să învăț. Să stau acasă și să fac variantele de bac. Decât să stau trei ore, când pot să fac două acasă”, spune Alexandru.

Și nu este singurul. În situația lui Alexandru sunt aproape 40 la sută dintre elevii constănțeni. Faptul că au susținut recent o simulare, dar și nestăpânirea unor noțiuni îi fac pe aceștia să nu fie atât de dornici de o nouă verificare.

S-au înscris foarte puțini elevi. În jur de 14 pe fiecare disciplină și poate din cauza vremii sau nu știu care ar fi motivul, nici măcar aceia 14 nu au venit. Au venit doar 11”, a declarat prof.Claudia Nițu, director Liceul Energetic Constanța.

Elevi puțini au fost și la liceele de prestigiu din oraș. Față de prima simulare, prezența a fost mult redusă, spun profesorii.

Față de prima simulare, cea organizată la nivel național, frecvența este mult scăzută. De doar 33%”, a declarat prof. Loredana Tănase, director adjunct Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța.

Din cauza numărului mic de elevi care s-au înscris pentru simulare, mulți profesori s-au văzut nevoiți să comaseze clasele.

Cei care s-au prezentat spun că încă nu se simt sută la sută pregătiți, dar o verificare este mereu binevenită.

Nu sunt complet pregătit pentru examen. Doar că încet încet mă apropii de forma la care trebuie să fiu”, spune un elev.

Din cauza pandemiei, interesul pentru școală a scăzut considerabil. Toate modificările haotice din sistemul de educație și imposibilitatea tuturor elevilor de a participa la cursurile online s-au reflectat în prezența scăzută. Viitorii absolvenți abia acum încep să se pună la punct cu materia, spun reprezentanții elevilor.

Elevilor le-a scăzut interesul față de școală și nu au avut aceeași tragere de inimă să învețe. Mai ales că simulările reprezintă momentul în care elevii încep să învețe pentru examenul propriu zis și nu reflectă neapărat capacitatea pe care ei o vor avea la examenul în sine”, a declarat Sabina Spătariu, reprezentant elevi.

La proba de limba și literatura română din cadrul simulării județene a examenului de Bacalaureat s-au prezentat 2.492 de elevi constănțeni, arată datele oficiale.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233