JUDEȚUL CONSTANȚA. Elevii pot participa fizic la activități remediale în această vacanță

În conformitate cu Ordinul nr. 3.300 din 19 februarie 2021 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului național pilot de tip Școala după școală (ȘDȘ), pentru elevii până la clasa a VIII-a inclusiv, la nivelul județului Constanța s-au constituit pentru participarea la acest proiect 32 de centre în mediul rural (170 elevi nivel primar și 90 de elevi nivel gimnazial) și 21 de centre în mediul urban (2143 de elevi nivel primar și 1157 de elevi nivel gimnazial).
Scopul principal al acestui program național pilot este organizarea de activități remediale, în vederea acordării de sprijin elevilor pentru formarea competențelor specifice, sporirea șanselor de succes școlar și de acces la niveluri superioare de educație și diminuarea riscului de părăsire timpurie a școlii.
Având în vedere Ordinul comun al ministrului educației și ministrului sănătății nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare, precum și Ordinul nr. 3558/29.03.2021 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului educației și cercetării nr. 3.125/2020 privind structura anului școlar 2020 – 2021, pe durata vacanțelor se pot desfășura activități remediale cu prezență fizică, atât pentru elevii înscriși în ȘDȘ, cât și pentru elevii din clasele liceale în cadrul subproiectelor finanțate prin Proiectul privind învățământul secundar-ROSE. (Proiectul ROSE are următoarele obiective: reducerea ratei de abandon școlar în licee, creșterea ratei de absolvire a liceului, îmbunătățirea ratei de succes la examenul de bacalaureat).
Inspectoratul Școlar Județean Constanța recomandă unităților de învățământ preuniversitar din județ care nu au demarat încă Programul național de tip Școală după Școală să concentreze activitățile remediale, în special prin participarea elevilor care sunt în clasa a VIII-a. De asemenea, le solicită instituțiilor școlare liceale înscrise în proiectul ROSE desfășurarea de activități de pregătire suplimentară în vederea îmbunătățirii rezultatelor la examenele naționale.
„Este important faptul că precizările legislative din ultima perioadă ne oferă posibilitatea de a asigura elevilor noștri cadrul adecvat în vederea exersării și a fixării cunoștințelor dobândite pe parcursul anului școlar, astfel încât să se construiască o pregătire intensă pentru obținerea unor rezultate bune și foarte bune la examenele naționale”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspectorul școlar general.
Sursă foto: Arhivă Dobrogea TV
Eveniment
Social
Externe

Ziua Mondială a Sănătății, marcată pe 7 aprilie. Care este programul la SCJU Constanța

CONSTANȚA. A fost livrat primul microbuz electric

Campania electorală din 2025: ce este permis și ce este interzis
Indemnizațiile de creștere a copilului și stimulentele de inserție vor fi plătite înainte de Paște
Spitalul Județean Constanța își extinde serviciile medicale. VEZI despre ce este vorba
Noi reguli de circulație! Două străzi devin cu sens unic
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

