dobroge.tv

Live

Meditațiile par a fi singura soluție pentru elevi, în contextul școlii online: totuși, nu toți părinții sunt de acord cu pregătirile suplimentare

30 martie 2021
Publicitate

Matematică, română sau biologie sunt doar câteva dintre materiile la care elevii fac meditații. Doar unul din cinci români este de acord cu meditațiile, potrivit unui studiu Avangarde. Cei mai nemulțumiți sunt părinții care cred că materia ar trebui sedimentată la clasă, nu în timpul liber al elevilor și din buzunarul lor.

După aproape un an în care şcoala s-a mutat în mediul online, elevii şi părinţii privesc cu teamă către examenele care se apropie. Corina este elevă în clasa a douăsprezecea, iar bacalaureatul bate la ușă. Ca să fie sigură ca va lua o notă mare, tânăra face meditații.

Da, am făcut meditații și în anul acesta fac la română pentru bac ca să fiu sigură că voi obține o notă bună”, spune Corina.

În aceeași situație sunt mulți elevi. Meditațiile au devenit o normalitate a învățământului românesc. De multe ori, materia de la clasă nu este aprofundată suficient, iar pentru a obține performanță, copiii apelează la pregătire suplimentară.

Meditațiile m-au ajutat să înțeleg mai bine și de la școală am prins câteva chestii”, spune o elevă.

Oricum făceam meditații de mult. Și mă ajutau acum și mai mult, cu COVIDul și toate astea”, spune un elev.

Anul trecut peste 40% dintre elevii de clasa a VIII-a și a XII-a au apelat la un ajutor suplimentar, arată un raport al Ministerului Educației. Decizia părinților de a-și susține copiii înseamnă automat și un efort financiar. Meditațiile ajung, lunar, la câteva sute de lei. Și nu sunt la îndemâna oricui. Nu toți își permit să plătească un profesor pentru a face recapitularea materiei acasă.

Ce am vorbit și cu alți părinți și, din propria experiență, a fost nevoie să apelăm la meditații”, spune o mămică.

Mămică: Majoritatea preferă mediteze copilul pentru că atunci când vor exista examene, copilul să fie pregătit.

Reporter: Ce buget alocați pe lună meditațiilor?

Mămică: În jur de 600 de lei.

Patru din cinci părinți nu sunt de acord cu meditațiile, conform studiilor. Ei cred că elevii ar trebui să asimileze de la clasă noțiunile necesare. Cu toate acestea, meditațiile sunt privite ca un rău necesar.

Profesorii văd pregătirea suplimentară ca pe o alegere personală. De cele mai multe ori, elevii sunt cei care au dorința de a se pregăti în plus, spun aceștia.

Depinde foarte mult de capacitatea de absorbție și înțelegere a fiecărui elev. Acum profesorii la clasă parcurg conținutul într-un anumit ritm, folosind o anumită tehnică, dar depinde foarte mult de capacitatea de absorbție. Copilul simte nevoie unei pregătiri suplimentare, iar părintele decide să-l susțină”, a declarat prof. Loredana Tănase, director adjunct Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța.

Studiul a fost realizat de Grupul de studii socio-comportamentale Avangarde, în perioada 17 – 27.03.2021. Marja de eroare este de 3,2% pentru un nivel de încredere de 95%.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233