dobroge.tv

Live

Aproximativ 5.000 de elevi constănțeni au susținut simulările pentru evaluarea națională: proba la Limba română nu le-a dat bătăi de cap

29 martie 2021
Publicitate

Simulările pentru evaluarea națională au început astăzi pentru aproape 5.000 de elevi constănțeni de clasa a VIII-a. Prima probă a fost cea la limba și literatura română. Subiectele au fost elaborate într-un nou format, dar tinerii spun că s-au descurcat și acum așteaptă cu nerăbdare rezultatele.

Alexandru este elev la un colegiu de prestigiu din oraș. A profitat de timpul petrecut acasă, din cauza pandemiei și s-a pregătit temeinic pentru simulare.

Cea mai mare provocare pentru noi a fost să ne obișnuim într-o perioadă relativ scurtă de timp cu noul model. A fost un grad de dificultate mediu, nici foarte greu, nici foarte ușor, dar complex”, spune Alexandru.

Acest an a venit cu schimbări în structura subiectelor. Elevii spun că simulările sunt foarte importante pentru că le permit să-și verifice cunoștințele asimilate până în prezent și să-și vadă nivelul de pregătire.

Pentru rezolvarea subiectelor la Limba și literatura Română, elevii au avut la dispoziție două ore. Modelele de subiecte au fost concepute pe modelul testelor PISA și anume, 10 pagini de rezolvat.

În mod normal aveam primul text literar, al doilea non literar. De data aceasta au fost ambele literare”, a mai spus Alexandru.

Subiectele de la simulare au fost ușoare, spun tinerii care au ieșit din sala de examen cu zâmbetul pe buze. Timpul destinat elaborării lucrării a fost de două ore.

Ușoară. Am avut rezumat, nu a fost cine știe ce”, spune un elev.

Ca și la simularea pentru examenul de bacalaureat, toate sălile de clasă au fost monitorizate cu sisteme audio-video. Regulile de distanțare și igienă au fost respectate, astfel încât elevii și cadrele didactice să fie în deplină siguranță.

În corpul acesta de clădire, corpul A, în patru săli de clasă, maxim 12-13 elevi au fost în fiecare sală de clasă, cu câte un profesor supraveghetor”, a declarat Anamaria Ciubotaru, director Colegiul Național Pedagogic Constanța--

Din cei 5.135 de elevi doar 4.836 au susținut proba la limba și literatura română. Restul au absentat. Au fost și două unități de învățământ care au avut ușile închise: Școala Gimnazială nr. 30 Gheorghe Țițeica din Constanța și Școala Gimnazială Nicolae Maraloi din Saraiu. Pentru cei 118 elevi aflați în această situație Inspectoratul Școlar Județean Constanța va organiza simularea în luna aprilie. Simulările continuă marți, 30 martie, cu testarea la matematică.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233