dobroge.tv

Live

O lună de vacanță pentru elevi, este propunerea ministrului Educației: Consiliul Județean al Elevilor Constanța nu este de acord cu modificările

24 martie 2021
Publicitate

O lună de vacanță - asta îi așteaptă pe elevi, după ce Ministrul Educației a anunțat că orele nu se vor desfășura în intervalul 2 aprilie - 4 mai. Materia însă va fi recuperată la vară, deoarece această vacanță se va micșora cu două săptămâni.

Pandemia de COVID cu care ne confruntăm dă din nou peste cap sistemul de învățământ. Pentru a reduce mobilitatea în luna aprilie, ministrul Educației a propus prelungirea vacanței de primăvară cu încă trei săptămâni.

O lună. Atât va dura vacanța de primăvară a elevilor. Aceasta va include atât Paștele Ortodox, cât și Paștele Catolic.

Propunând o vacanță de primăvară care să înceapă în data de 02 aprilie, până în data de 04 mai. Această vacanță va cuprinde perioada sărbătorilor pascale, fie că vorbim de sărbătorile pascale catolice, în data de 04 aprilie, fie că vorbim de cele ortodoxe, în data de 02 mai. Deci vacanță de primăvară prelungită cu trei săptămâni începând cu data de 02 aprilie până pe data de 04 mai”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Reprezentanții elevilor cred că această măsură mai tare i-ar bulversa pe copii. Și așa este multă materie de recuperat, iar săptămânile în plus i-ar scoate pe aceștia din ritmul de învățare.

Consiliul Național al Elevilor dezaprobă decizia luată de ministrul Educației privind modificarea structurii anului școlar și practic, comasarea celor două vacanțe de primăvară într-una singură care să dureze o lună. Noi credem că ne va scoate din ritmul nostru de învățare, având în vedere și lunile în care am stat în mediul online și am acumulat foarte multe pierderi”, a declarat Silviu Morcan, președinte Consiliul Județean al Elevilor Constanța.

Și cadrele didactice sunt nemulțumite. Spun că se va pierde foarte mult din materie, iar pentru a fi recuperată, elevii ar trebui să vină la școală și în vară.

Orice măsură de genul acesta va aduce și aprobări și dezaprobări. Pe de-o parte, tradiția care a stabilit într-un anume fel structura anului școlar și oamenii sunt obișnuiți și își fac proiecte de viață. Din punct de vedere al continuității actului didactic este o ruptură care are influențele ei. Dar măsurile din aceste vremuri pe care le trăim nu pot fi optimale. Sunt doar remediale”, a declarat prof.dr. Vasile Nicoară, director Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța.

Și psihologii trag un semnal de alarmă. La izolarea specifică pandemiei intervine și starea de incertitudine, care îi bulversează pe elevi. Astfel, apar anumite tulburări comportamentale și de atenție, care îi afectează mai ales pe cei care au examene de susținut.

Sunt afectați, din păcate, nu doar la nivel emoțional pentru că în momentul în care stai de unul singur și te izolezi de grup, unde în grup reușești să dezvolți emoții, în grup reușești să interacționezi social, să împărtășești subiecte de interes comun. În momentul în care copilul stă singur și izolat la domiciliu, toate aceste abilități, încet, încet încep într-o oarecare măsură să devină deficitare”, a declarat Cristina Gemănaru, psiholog.

Măsura privind prelungirea vacanței de primăvară a fost luată în contextul creșterii incidenței cazurilor de COVID de la o zi la alta. În prezent, în orașul Constanța, incidența este de 5.67.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233