dobroge.tv

Live

Universitatea Ovidius a depus recent două propuneri de proiecte: sunt vizate un spital clinic universitar și un centru de excelență

10 martie 2021
Publicitate

Un spital clinic universitar și un centru de excelență. Sunt două dintre proiectele propuse de Universitatea Ovidius și fac parte din strategia de dezvoltare a instituției. Pentru aceste obiective este nevoie de o sumă de 92 de milioane de euro, iar dacă propunerile se vor materializa, nu numai că studenții vor avea parte de instruire de înaltă calitate, dar și constănțenii vor beneficia de servicii medicale performante.

Potrivit reprezentanților instituției, unul dintre obiectivele prioritare este înființarea unui spital universitar care va deveni o bază medicală modernă de instruire a studenților, masteranzilor, doctoranzilor și a rezidenților. De asemenea, aici se vor putea realiza servicii medicale performante destinate întregii comunități locale și regionale.

Spitalul clinic sperăm noi că va rezolva cumva problemele cu care se confruntă sistemul medical din zona Dobrogei, dar pe de altă parte va dezvolta și specialiștii din domeniu la înalte standarde academice și de cercetare totodată”, a declarat Valentin Vanghelescu, purtător de cuvânt UOC.

A doua propunere este un centru de excelență care va permite studenților de la majoritatea programelor de studii să desfășoare activități practice și să învețe prin realizarea de proiecte, răspunzând nevoilor comunității.

Al doilea proiect – Centru de Inovare și Transfer de Tehnologie, presupune ca Universitatea să devină în regiune un fel de orchestrator, în care în colaborare cu diverși parteneri va atrage din zona socio-economică proiecte, proiecte pe care studenții în cadrul laboratoarelor care se vor realiza în acest centru, le vor aplica și le vor da înapoi partenerilor noștri, adică vor crea niște soluții aplicate la probleme cu care se confruntă regiunea noastră”, a mai a declarat Valentin Vanghelescu, purtător de cuvânt UOC.

Dacă cele două proiecte se vor materializa, vor fi parte a campusului Universității Ovidius.

Planurile pe care Universitatea Ovidius le are în zona digitalizării sunt cuprinse într-un proiect mult mai mare la nivel european și anume cel al Centrelor de Inovare Digitală.

Printre aceste centre selectate suntem și noi, Universitatea Ovidius din Constanța, împreună cu niște parteneri de renume la nivel național, dar mai ales regional. Și aceste centre de inovare digital vor intra în competiție europeană începând din mai anul acesta timp de trei ani și vor obține finanțare tocmai pentru activitățile pe care le vom desfășura în Centrul de Transfer Tehnologic”, a declarat Alexandru Bobe, prorector Universitatea Ovidius Constanța.

Toate aceste asociații vor lucra împreună pentru orașul nostru, dar și pentru a putea păstra tinerii de valoare care au idei remarcabile sau care vor să muncească în zona Dobrogei. Cele două proiecte însumează peste 92 de milioane de euro și fac parte din strategia de dezvoltare a instituției.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233