dobroge.tv

Live

Studenții vor transportul gratuit înapoi: mai multe scrisori au fost trimise în acest sens către guvernanți

15 februarie 2021
Publicitate

Studenții din România au început demersurile pentru a avea din nou transport gratuit. Mai multe scrisori au fost trimise în acest sens către guvernanți. Tinerii amenință cu proteste dacă nu le vor fi ascultate doleanțele. Aceștia susțină că prin eliminarea gratuității va crește și abandonul școlar. Și asta pentru că unii studenți care fac naveta nu-și vor mai permite să ajungă la Facultate. În acest moment, la nivelul coaliției de guvernare se discută despre o reducere de 50%.

La vremea respectivă, când domnul Florin Cîțu era senator, a susținut și el această măsură de limitare, însă, la momentul respectiv a renunțat la amendamentul pe care îl formulase pe ideea că impactul bugetar al acestei măsuri de a limita dreptul studenților este unul redus.

Avem studenți din medii defavorizate care nu își permit, de ce nu, transportul de la locuința lor, până la centrul universitar la care studiază. Și prin limitarea acestui drept creează foarte multe inechități din punctul acesta de vedere.

Pentru cei care fac parte dintr-o localitate diferită față de centrul lor universitar va exista un număr de călătorii nelimitat. Acum vom vedea. În funcție de care este și impactul demersurilor noastre.

Te întrebi cum este posibil ca o anumită categorie să beneficieze de anumite facilități, iar o alta nu. Se fim serioși, vorbim despre studenți. Nu știu în ce măsură se așteaptă ca studenții sau toți studenții să și urmeze în paralel cu facultatea pe care o urmează”, a declarat Alexandra Zara, vice-președinte educațional ANOSR.

Mai multe informații, dar și alte subiecte le puteți vedea joi în cadrul emisiunii Joia Tineretului de la ora 18 și 30 de minute

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233